Da li znate da vam KRIGLA PIVA dnevno može spasiti život?

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Kako se ispostavilo, krigla dnevno vas može sačuvati od infarkta. Godinama nas lekari upozoravaju da alkohol može napraviti ozbiljne posledice na jetri i naravno celom kardiovaskularnom sistemu.

Javnost se uskomešala kad je Američka Kardio Asocijacija na svom redovnom godišnjem zasedanju objavila kinesku studiju da alkohol u nekim slučajevima može zaštititi srce.

Studija pokrenuta na državnom Univerzitetu Pen (Kina), pronalazi da pola litra piva dnevno značajno smanjuje rizik od infarkta. Tokom ove šestogodišnje studije praćeno je 80.000 zdravih Kineza i uticaj alkohola na zdravi holesterol tj. HDL.

Inače zdravi holesterol (HDL) izuzetno je bitan u borbi protiv lošeg holesterola čije tvorevine često zapušavaju krvne sudove.

Pivo više utiče na nivo HDL-a za razliku od žestokih pića. Primećeno je i da su učesnici koji su svakodnevno pili pivo imali značajno bolji nivo HDL-a za razliku od onih koji nisu.

Nivo HDL-a varira a ovom studijom je ustanovljeno da ljudi koji piju pola litra piva dnevno smanjuju opadanje HDL-a, piše viralnova.

Sama studija nije obuhvatila i one koji piju vino tako da se ne zna kako vino konkretno utiče na DHL.

1 komentar na "Da li znate da vam KRIGLA PIVA dnevno može spasiti život?"

  1. Sve dok nisam dobio infarkt gotovo vojnicki disciplinovano sam pio 1 flasu piva dnevno. Posle infarkta, 4 stenta i operacije srca, na klinici su mi rekli da zaboravim pivo. Jedino sto smem je casa crnog vina. U cemu je onda stos.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.