Da li znate zašto je VAŽNO da isključite svoj telefon u AVIONU?!

Advertisement

Ilustracija

Otkrivamo šta se može dogoditi.

Letenje u velikim metalnim objektima više ohrabruje naše najdublje paranoje nego bilo koja druga aktivnost. Toliko je toga što nas u avionu može izludeti, počevši od putnika koji deluju sumnjivo.

[adsenseyu1]

Ali, ako na telefonu uključimo „flight“ mod, možda ste mislili , bar smo se rešili tog nekog velikog rizika, koji bi nastao da je telefon ostao uljučen.

Pa, zapravo… i ne baš.

Radijacija telefonskog signala ne može da se pomeša sa operativnim sistemom aviona i dovede do nekakve katastrofe, čak i da gomila terorista drži svoje telefone uključene i gleda klipove na Jutjubu.

Međutim, ako ostavite vaš telefon uključen a da nije ni podešen u „flight“ mod, na taj način možete da častite svog pilota gadnom glavoboljom.

[adsenseyu1]

U oko tri odsto slučajeva, kada telefon u avionu ostane uključen, piloti čuju neprijatni zvuk koji ste sigruno nekada čuli kada se telefon približi audio-uređajima.

– Takav bzzzzt-bzzzt-bzzzt zvuk čujem na radiju, dok letim, i to nije opasno po bezbednost, ali je izuzetno iritantno – objašnjenje je jednog pilota.

Pa vi sad zamislite takav zvuk u njegovim slušalicama dok prima informacije od kontrole leta.

Dakle, nema razloga da paničite u letelici, ali je zaista dobro da podesite telefon na „flight“ mod ili da ga isključite.

(Skandalozno.rs, Izvor: srbijadanas.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li znate zašto je VAŽNO da isključite svoj telefon u AVIONU?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.