Društvo za ove stvari osuđuje žene, ali ne i muškarce!

Advertisement

Spisak osobina

Koliko god da je feminizam napredovao, na muškarce i žene se još uvek gleda drugačije. Jedno se očekuje od jednih, drugo od drugih. Društvo na ove stvari ne gleda osuđivački ako ste muškarac, ali iste stvari osuđuje ako ste žena.

1) NEKOLIKO SEKSUALNIH PARTNERA
Iako stav „Muškarci su face, žene su dr***“ polako nestaje, žene se i dalje smatraju nemoralnim ako imaju više seksualnih partnera. Žene još uvek nisu slobodne da bez problema popuste pred svojim nagonima.

2) DIJETA
Kada muškarac počne da drži dijetu, on brine o svom izgledu i zdravlju. Ali kada žena drži dijetu, odmah se priča o tome kako je podlegla društvenim standardima lepote i kako želi da se uklopi u njih.

3) ŠEFOVANJE
Kada je muškarac nadređeni, on je šef, a na nadređenu ženu najčešće se gleda kao na zapovednicu.

4) MALJE
Od žena se očekuje da uvek budu perfektno sređene kad se radi o maljama. Depilacija ili brijanje – svejedno: bitno je da dlaka nema. A muškarci mogu kako hoće.

5) USREDSREĐENOST NA KARIJERU
Ako je žena uspešna u svom poslu, uvek će se naći neko ko će reći da je opsednuta karijerom – ili još gore: da je zapostavila svoje druge „ženske“ obaveze, kao što su zasnivanje porodice, odgajanje dece i slično. Uspešnom muškarcu se ne zameraju iste stvari.

6) DECA
Kadgod žena javno prizna da ne želi da bude majka, ljudi počnu da je ubeđuju i uveravaju da bi trebalo da rodi, da joj je dužnost da produži vrstu, da je zato žena i slično. Svaka žena ima pravo da odluči želi li decu ili ne.

7) MIŠIĆAVOST
Kadgod se desi da žena ima izražene i zategnute mišiće, mnogi komentarišu da je izgubila ženstvenost, da je „muškobanjasata“ i slično. Ne treba suditi ljudima na osnovu izgleda.

(skandalozno.rs, zena.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Društvo za ove stvari osuđuje žene, ali ne i muškarce!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.