Evo kako da napravite spa centar u svom domu!

Advertisement

Napravite sami spa centar

Gužva, stres, obaveze, rastrzanost i umor svakodnevne su pojave. A sve to najčešće vas „stigne“ nakon što pređete prag svog stana, odnosno kuće u kojoj živite.

Ako, zbog vremena ili novca, niste u situaciji da često odlazite u spa centar na relaksaciju, lekovite tretmane i masaže, zašto ne biste jedan sličan mali raj kreirali baš u svom domu? Užitak neće biti isti, ali ne znači da ne može biti potpun i okrepljujuć.

1. Ispunite jednu prostoriju ili svoju sobu biljkama

Biljke nisu dobre samo za zdravlje, koncentraciju i pročišćavanje vazduha, već su povezane i sa osećajem sreće i blagostanja, naročito. Postoji mnogo biljaka koje će vas duhovno uzdići, a neke od njih su: bosiljak koji donosi sreću, zaštitu i čistoću; lavanda daje mentalni mir i oslobađa od negativnih emocija, dok jasmin privlači ljubav i novac.

2. Kupite odgovarajući kristal

Tirkizno plavi kristal postavljen u severoistočnom delu kuće izvlači i širi dobre vibracije i energiju. Kako biste poboljšali svoje zdravlje, postavite citrin (žuti kristal) u jugoistočni kutak doma, dok će ljubičasti ametist „isisati“ svu negativnu energiju. Rozenkvarc privlači ljubav i treba ga staviti blizu kreveta za spavanje. Žad je zadužen za zdravlje i mudrost, dok crni obsidian skuplja svu napetost i stres ukućana i vaših gostiju.

[adsenseyu1]

3. Prigušeno svetlo ili sveće

Jedan odličan primer za energetsko isceljenje je indijska lampa – diya, ali možete koristiti i obične sveće i dekorativne fenjere i lampe koje daju prigušeno, umirujuće svetlo. Ako koristite sveće, preporučuje se da ih bude neparan broj i poželjno je da budu žute ili bele boje.

4. Upalite mirišljive štapiće

Za smanjivanje anksioznosti i depresije, koristite mirišljave štapiće koje možete kupiti u indijskim radnjama, i rasporedite ih svuda po stanu.

5. Očistite prostor slanom vodom

Kašičicu soli stavite u bočicu sa vodom u vidu spreja, i njom povremeno čistite prozore, zidove i biljke. Osim što izvlači prljavštinu, slana vodi izvlači i svu lošu energiju iz doma.

Uživajte u svojoj oazi mira svim čulima!

(bizlife.rs)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo kako da napravite spa centar u svom domu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.