Evo kako treba da izgleda savršeni CV

Advertisement

Ilustracija

Kao što je najbolji produkt pokazatelj da je posao dobro urađen, tako i najbolji poslovni rezimei pokazuju vaše veštine i ostavljaju snažan utisak.

Više pasusa: Mnogobrojni pasusi učiniće da se vaš rezime brzo i lako skenira, kao i pomenute pozicije, datumi, firme i drugo. Takođe, delovaće kompaktno, a daje više prostora listi stvari koje ste uradili.

Kratko i slatko: Ljudi provedu samo od 5 do 30 sekundi čitajući vaš rezime, a to nije dovoljno ni za pola a kamoli za celu stranu. Kada je rezime suviše dug, to samo smanjuje kvalitet svakog podatka. Fokusirajte se na važne stvari i istaknite ih. Jedna stranica vam je sasvim dovoljna, ali ako iza sebe imate najmanje jednu ili više decenija raznovrsnog iskustva neka budu najviše dve strane.

Koristite tabelu: Umesto da razdvajate pasuse pomoću dugmeta “Space” koristite tabelu sa nevidljivim kolumnama.

Koristite “Bullet”: Veliki blokovi teksta su odbojni, obeležite svaki pasus da bude vidljiv, a to je najefektnivije “buletima” odnosno crnim tačkama.

Odgovarajući font: Najklasičniji font s kojim nema greške jeste Times New Roman 12, ali mogu se dozvoliti manja odstupanja, kao i bold, italics tamo gde je to potrebno.

(bizlife.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo kako treba da izgleda savršeni CV"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.