Evo priče jedne devojke koja nije verovala da će jedno „gledanje“ u šolju moći da joj promeni život

Ilustracija

Da li verujete u svaku priču iz šoljice za kafu? Koliko ste puta poželeli da vam neko „pročita“ sudbinu, a zapravo ni sami ne verujete u to?

Nekome je to samo razonoda, zabava, a pojedinci gledanje u šolju shvataju vrlo ozbiljno. Evo priče jedne devojke koja nije verovala da će jedno „gledanje“ u šolju moći da joj promeni život.

„Kao i većina ljudi, i ja sam bila poprilično skeptična povodom toga. Kad sam bila klinka, sa drugaricama iz sela sam sedela, pile smo kafu i gledale jedna drugoj u šolju i sve smo pogađale. Naravno, to je bilo lako, jer, znale smo sve jedna o drugoj“, počinje priču J. M.

Godinama je sve shvatala kao šalu i nije pridavala veliki značaj tome. „Sve se dešava pre desetak godina. Drugarice na fakultetu su me stalno prozivale kako ne verujem u to i kako moram da odem kod jedne devojke koja fantastično gleda u šolju. Pristala sam, ali pod uslovom da nijedna ne kaže ništa o meni, mojoj sudbini, itd.

Otišla sam u jednu kuću, u prigradskom naselju. Delovala je sređeno, toplo… Ne znam ni šta sam očekivala, kuću neke veštice iz crtaća?! Svašta i od mene…

Devojka je bila potpuno pristojna, tek završila fakultet, traži posao. Sela sam, popila kafu. Dok se šolja „cedila“, pričale smo o vremenu, politici… A onda je počela.

Od skorije prošlosti, pa sve do detalja mog ljubavnog života, sve je bilo pogođeno. Pokazivala mi je znakove, tj simbole koji se tumače uvek isto. Nisam i dalje verovala, mislila sam da je slučajnost. Onda je počela da priča o budućnosti.

„Muž će ti se zvati na slovo A, imaćete blizance. U početku će vaša veza početi turbulentno, ali ćeš se ti izboriti za svaku svađu, konflikt. On će raditi u svetu zabave, stoji mu neka gitara, ne mogu dobro da vidim, ali ima veze sa muzikom. Ti ćeš krenuti da radiš u velikoj firmi, ali nećeš biti zadovoljna, pa ćeš otvoriti svoj posao“, pričala je ona tako meni, a ja sam klimala glavom…

Ljudi mogu da veruju ili ne, ali, ja danas imam muža Aleksandra, Saru i Andriju – dvogodišnje blizance. Muž mi je pevač, a ja sam radila u banci koju sam napustila i otvorila sam svoju agenciju za nekretnine… Na sve ovo me je podsetila drugarica koja mi je rekla da je išla da joj gledaju u šolju i da joj devojka ništa nije pogodila. Ja kažem – meni se sve ostvarilo. Sudbina, šta li je?“

Svako veruje u ono što želi. Bio to Bog, sudbina, kafa, pasulj… Mogućnosti su skoro neograničene.

(kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Evo priče jedne devojke koja nije verovala da će jedno „gledanje“ u šolju moći da joj promeni život"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.