Hit iz Doma zdravlja: Mole se pacijenti da iz svojih zdravstvenih knjižica izbace sve papire, snimke zuba, deteline, ikone i slike

Poruka

foto: Facebook Printscreen

Mole se pacijenti da iz svojih zdravstvenih knjižica izbace sve papire, snimke zuba, deteline, ikone i slike, glasi natpis koji je osvanuo na šalteru jednog od domova zdravlja u Srbiji.

Fotografija natpisa kruži društvenom mrežom Fejsbuk, a ovakav slučaj nije usamljen jer su se na šalterima srpskih domova zdravlja pojavljivale i druge „objave“ i apeli medicinskog osoblja upućeni pacijentima koji dolaze na pregled.

Doduše, ova verovatno i ima smisla jer naši ljudi često imaju običaj da u knjižice zametnu ponešto važno.

Tako se pre tri godine na prijemnom šalteru jednog beogradskog doma zdravlja pojavio natpis koji je razbesneo pacijente, a glasio je ovako: ”Pripremite sitan novac, 50 dinara. Ako nemate, nećete biti primljeni“.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Taj natpis svojevremeno je izazvao pravu buru, a korisnica Fejsbuka koja ga je slikala i postavila na svoj profil prepričala je i razgovor s medicinskom sestrom sa tog šaltera: „Pitam sestru na šalteru kako može da zahteva ovako nešto? Šta ako izlazim iz auta i nemam sitno? Zar nije njena dužnost da ima kusur ako već ona meni naplaćuje? Drsko mi je odgovorila da joj se može.“

Foto: Facebook printscreenfoto: Facebook printscreen
(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Hit iz Doma zdravlja: Mole se pacijenti da iz svojih zdravstvenih knjižica izbace sve papire, snimke zuba, deteline, ikone i slike"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.