BULEVAR

IDEALNO REŠENJE: Napravite hleb bez trunke brašna

Ilustracija
foto-ilustracija: pixabay

Ako ste zavisnik od hleba i ne možete da jedete bez njega, postoji idealna zamena za ovu namirnicu.

Reč je o hlebu bez trunke brašna.

Ova vrsta hleba sadrži male količine kvasca i soli i nema aditiva. Pecivo je bogato, vitaminima, proteinima, amino kiselinama, ugljenim hidratima i mineralima, zdravim masnoćama.

1. Prelijte pšenicu vodom i ostavite tako tri dana dok ne proklija. Kako se pšenica ne bi pokvarila, povremeno menjajte vodu.

Nakon tri dana iscedite proklijalu pšenicu i sameljite je u blenderu. Trebalo bi da dobijete smesu sličnu brašnu.

2. Mlevenoj pšenici dodajte ječmene pahulje koje ste pre toga držali malo u vodi da omekšaju.

Seme lana, suncokreta i susama blago propržite u suvom tiganju pa dodajte pšenici i ječmu.

3. U 50 ml vode dodajte kvasac i malo šećera pa sačekajte da nadođe. Nadošli kvasac dodajte smesi, posolite i zamesite testo.

Možete dodati još vode ukoliko je potrebno. U rernu zagrejanu na 220 stepeni stavite nekoliko kockica leda da se stvori para, pa zatim ubacite hleb da se peče.

Vlažna sredina će pomoći narastanje testa.

Pecite hleb oko 45-50 minuta.

(Skandalozno.rs, Izvor: dnevno.rs)

Close