Izgubljeni svet: Zalutao je u prašumi i u malom otvoru u steni ugledao čudo! – VIDEO

Advertisement

trava

Foto: printskrin/jutjub

Taman kada pomislite da je sve na svetu već viđeno i otkriveno, iznenadićete se kao i mi kada saznate daje pronađena potpuno netaknuta i neistražena lokacija.

Advertisement

1991. godine, mladi poljoprivrednik po imenu Ho Kan uputio se duboko u šumu Pong Na Ke Bang, u Vijetnamu kako našao još aloje za prodaju. Usput, Kan se izgubio. Kada je seo da se odmori, čuo je zvuke jakih vetrova i vode koja pada odnegde i osećao je kao da zvuk dolazi iz podzemlja.

Kada se sutradan vratio da pronađe to mesto, nije uspeo da prati svoje korake od juče u ovoj neistraženoj oblasti.

Prošlo je još 18 godina pre nego što je Kan zajedno sa britanskom asocijacijom istraživača pećina nije krenula u potragu za ovom podzemnom oblasti.

Sada, avanturistički fotograf Rajan Debud podelio je lepotu i raskoš ovog skrivenog blaga sa celim svetom. Ulaz u Hang Son Dong je relativno mali i skroman, ali krije ogroman svet unutar njega.

Otvor omogućava sunčevoj svetlosti da osvetli pećinu, stvarajući na taj način savršen ambijent za razvoj vegetacije.

Podzemne reke mogu odlično da se čuju kako žubore odozgo. Izmerena visina ide čak i do 80 metara, a najviši svetski stalagmiti pronađeni su u ovoj pećini.

Advertisement

Nazivaju je vrtom Idama, ova pećina široka je preko 200 metara, 150 metara visoka i oko 9 kilomatara dugačka. Noćni pogled iz najveće pećine na svetu.

Bacite pogled na ovaj video i možda dobijete bar delić ovog izgubljenog sveta:

(Skandalozno.rs /Izvor: kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Izgubljeni svet: Zalutao je u prašumi i u malom otvoru u steni ugledao čudo! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.