Mali trikovi proizvođača: Ovo je najbolji način da operete svoje farmerke!

Advertisement

Ilustracija

foto: public-domain-image.com

Farmerke sigurno spadaju u odevni predmet koji najčešće nosite, a samim tim i najčešće perete. Saznajte koji je najbolji način da operete garderobu od teksas platna…

Svako od nas ima svoj način na koji pere farmerke.

Neki ih peru u mašini, neki „na ruke“, a ima i onih koji ih šalju na hemijsko čišćenje.

Pošto znamo koliko je teško pronaći par savršenih farmerki, evo recepta kako da svom omiljenom paru produžite rok trajanja!

Robert Šejfer, osnivač i vlasnik jedne od najvećih fabrika koja se bavi proizvodnjom farmerki „Schaeffer’s Garment Hotel„, otkrio je male trikove kojima bi trebalo da se poslužimo kada peremo farmerice!

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1. Pre pranju farmerke okrenite na naličje i odaberite najblaži program na svojoj mašini za pranje veša (ručno pranje, osetljivo rublje…). Perite ih u toploj vodi sa nežnim praškom za veš, po mogućstvu tečnim! Šejfer savetuje da se prema farmerkama odnosimo kao prema bebi – nežan sapun i topla voda!

2. Budite u blizini mašine kako biste pauzirali centrifugu! Neka centrifuga radi samo jedan minut, a potom stopirajte program i izvucite farmerke. Centrifuga ispira boju i može da se dogodi da dođe do deformacije i krivljenja šavova.

3. Okačite ih i pustite ih da se osuše, ali ne potpuno!

Farmerke bi trebalo da budu 90% suve. U tom trenutku one će se skupiti i vratiti u prvobitan oblik. Veoma je važno da farmerke ne perete često i da ih nipošto ne sušite u mašini za sušenje veša!

(Skandalozno.rs, Izvor: lisa.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Mali trikovi proizvođača: Ovo je najbolji način da operete svoje farmerke!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.