Meštani u šoku: Kroz selo u BANATU protutnjalo KRDO od oko 40 divljih svinja, rušeći ograde bašta

Advertisement

Strah i trepet

foto-ilustracija: pixabay.com

Kroz ulice i bašte naselja Vojvoda Zimonjić kod Kanjiže protutnjalo je krdo od oko 40 divljih svinja, rušeći ograde bašta, a meštani kažu da se to nikada do sada nije dogodilo.

Goran Bošnjak je ispričao za „Dnevnik“ da se sve do sada neviđeni stampedo krda divljih svinja kroz selo desio u sredu ujutru oko 6,45 sati.

[adsenseyu5]

– Krdo je protutnjalo kroz sve seoske ulice, a uspeo sam da snimke napravim kadrove na njihovom prolazu u dve ulice – priča Bošnjak i dodaje da su svi koju su videli fotografije su u čudu.

– Uspeo sam da izbrojim oko četrdeset divljih svinja. Krdo je došlo iz pravca Malog Peska i Malih Pijaca preko Jaraša. Pre toga, u šest ujutru krdo je video u Malom Pesku jedan čovek koji je brao kukuruze.

Nešto kasnije bratov sin koji radi u sušari firme „Feješ“ me je zvao da ih je video kod crkve, brzo sam seo u automobil, ali svinje već nisu bile tamo.

Zvala je i komšinica iz Ulice Dušana Ćupića, koja vodi na fudbalski teren, da kaže kako kod naše stare kuće ima puno divljih svinja – kaže Bošnjak.

Bošnjak priča da je krdo divljih svinja koje su predvodila tri velika vepra, po njegovoj proceni težine 200 do 250 kilograma, krenula kroz dvorišta, prolazeći kroz ograde kao da ih i nema.

Krdo divljih svinja je kroz ograde prošlo kao da ih nema, protutnjalo je kroz imanja Martinovića, Supića i Ćuluma Ulicom Džemala Bijedića, pa nastavilo Ulicom Veljka Vlahovića prema pašnjaku.

[adsenseyu1]

Posle svega što se desilo, Gorana Bošnjaka poznanici i meštani pitaju zašto nije uzeo i koristio lovačku pušku jer je lovac, međutim, on kaže da u naselju nije dozvoljena upotreba vatrenog oružja.

On pretpostavlja da se krdo najverovatnije pokrenulo iz atara Horgoša iz potesa Kendereš, gde je u prethodne dve nedelje ulovljeno pet – šest divljih svinja, pa pretpostavlja da su krenule da promene lokaciju, pošle na drugi teren, zbunile se i obrele se u selu, pričinivši jedino štetu na ogradama dvorišta kroz koja su protutnjale.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

1 komentar na "Meštani u šoku: Kroz selo u BANATU protutnjalo KRDO od oko 40 divljih svinja, rušeći ograde bašta"

  1. Koliko ja znam Vojvoda Zimonjic je selo u Backoj.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.