Naučnici uzgojili novu vrstu luka od kojeg se ne plače

Ilustracija

foto: pixabay.com

Naučnici Bajera razvili su luk Sunion nakon tri decenije ukrštanja.

U pitanju nije genetski modifikovan proizvod, objasnila je nemačka kompanija na svojoj internet stranici.

Luk koji ne tera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi, dodaje Bajer.

S obzirom na to da Sunion nije tako „intenzivan“, moguće je jesti ga i svežeg.

Kompanija ipak nije navela da li zadah iz usta potpuno nestaje nakon konzumiranja.

Ova namirnica možda će poslati u penziju niz inovativnih proizvoda za koje se tvrdi da omogućavaju bezbrižnu pripremu luka bez suza, od specijalnih naočara do posebnih noževa.

(Skandalozno.rs, Izvor: Hina)

Budite prvi sa komentarom na članku "Naučnici uzgojili novu vrstu luka od kojeg se ne plače"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.