Ovo je prirodni IZBELJIVAČ RUBLJA koji možete napraviti KOD KUĆE

Advertisement

Ilustracija

Sigurno će se mnogi složiti kako svi odevni predmeti, ali i peškiri i čaršavi izgledaju najbolje, pa možemo i reći najelegantnije, u beloj boji.

Bela boja im daje minimalistički izgled. Nažalost, bele tkanine se vrlo brzo prljaju i s vremenom poprimaju sivi ili žuti ton.

Zato imamo mogućnost da ubacimo belo rublje na pranje s nekim snažnim izbeljivačem i žuti tragovi znoja će nestati.

[adsenseyu5]

Ipak, ova strategija je efikasna, ali tu se javlja problem s kupovnim izbeljivačima koji nisu najsigurniji.

Osim što je izbeljivač otrovan kada se proguta, korišćenje istog prilikom pranja rublja može pogoršati astmu, a smatra se da je pranje s rublja s izbeljivačem čak povezano s rizikom od disajnih bolesti kod dece.

Prirodni izbeljivač rublja koji možete napraviti kod kuće

[adsenseyu1]

Srećom, otkrivamo  vam  potpuno  prirodnu  zamenu za kupovni izbeljivač, a uz koji će bele stvari ponovno izgledati kao nove.

Reč je o soku od limuna.

Naime,  limunska  kiselina  je  prirodni  sastojak  koji  omogućuje izbeljivanje i posvetljivanje tkanine, a jednako je efikasna kao konvencionalni proizvodi za izbeljivanje tkanina.

[adsenseyu1]

Dodajte  1/4  ili  pola  šoljice  limunovog  soka  u  posudu  veš  mašine  i  to  zajedno  s deterdžentom kako bi se posvetlelo rublje ili uklonile žute i sive mrlje.

Budite oprezni i svakako izdvojite šareno, odnosno obojeno rublje, jer će zbog soka od limuna baš, kao i od izbeljivača, izgubiti boju.

Dodatni bonus pri korišćenju soka od limuna prilikom pranja je to što će vaše rublje mirisati na ovo citrusno voće i izgledati sveže.

(Skandalozno.rs, Izvor: zdravakrava.hr, foto-ilustracija: pixabay)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je prirodni IZBELJIVAČ RUBLJA koji možete napraviti KOD KUĆE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.