Pismo Francuza kome su teroristi u Parizu ubili suprugu je rasplakalo svet – VIDEO

Advertisement

Pismo ubicama

Francuz Antoan Leiri, čija je supruga Elen Mujal-Leiri (35) stradala u terorističkim napadima, rasplakao je svet emotivnim pismom koje je uputio njenim ubicama.

Sada je na internetu osvanuo snimak u kojem on ima oči pune suza, a vidi se i fotografija njegove pokojne žene sa sinom.

U pismu pod naslovom „Neću vas mrzeti„, Antoan Leiri je poručio teroristima da se neće uplašiti, niti žrtvovati svoju slobodu zarad bezbednosti.

„U petak uveče ukrali ste život jednoj izuzetnoj osobi, ljubavi mog života, majci mog sina, ali neću vas mrzeti. Ne znam ko ste i ne želim da znam, vi ste mrtve duše. Ako nas je Bog za kojeg vi slepo ubijate stvorio po svom liku, svaki metak u telu moje žene, rana je u njegovom srcu.

Dakle ne, neću vam pružiti to zadovoljstvo da vas mrzim. Vi to želite, ali odgovoriti na mržnju besom bilo bi prepuštanje istoj gluposti koje vas je učinila takvim kakvi jeste. Želeli biste da se plašim, da u moje sunarodnike gledam podozrivo, da žrtvujem svoju slobodu zarad bezbednosti. Izgubili ste. Igrač je i dalje u igri.

Video sam je jutros. Konačno, nakon noći i dana iščekivanja. Bila je jednako lepa kao i kada je otišla u petak uveče, jednako lepa kao pre više od 12 godina kada sam se ludo zaljubio u nju. Naravno da sam skrhan tugom, tu malu pobedu vam priznajem, ali će ona kratko trajati.

Znam da će ona biti uz nas svakog dana i da ćemo se u raju sresti slobodnih duša koje vi nikada nećete imati. Nas dvojica, moj sin i ja, bićemo jači od bilo koje vojske sveta. Ne mogu da traćim više nimalo vremena na vas pošto moram da se vratim sinu koji se upravo probudio iz sna.

On ima svega 17 meseci, ješće sada kao i svakog jutra, onda ćemo se igrati kao i svakog drugog dana i celog svog života ovaj dečačić biće srećan i slobodan.

Zato što vas ni on nikada neće mrzeti“.

Korisnici interneta su Antoanu pružili podršku i u komentarima na pomenuti video. Jedan od njih napisao je:

„Ovo je civilizacija. Kada su reči tako lepe kao ove, nijedan sveštenik, nijedan imam, nijedan rabin ne može da priđe ni blizu.“

(blic, bbc)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pismo Francuza kome su teroristi u Parizu ubili suprugu je rasplakalo svet – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.