Policija će uskoro naplaćivati KAZNE za prekoračenje brzine i bez upotrebe RADARA i KAMERA

Advertisement

Ilustracija

foto: Tanjug

Priprema projekta MUP-a o merenju srednje brzine vozača na autoputu je u završnoj fazi i uskoro će početi da se primenjuje, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Kako je precizirao, policija za to neće koristiti radare, niti kamere, već postojeći sistem naplate putarina.

Ko trese MRVE sa terase, ili kroz prozor, platiće KAZNU 8.000 dinara

– Kao što svi dobro znaju iz fizike kako se meri brzina, ako znamo tačno rastojanje između dve naplatne rampe, ako znamo kada je neko ušao, a kada izašao na nekoj naplatnoj rampi, mi ćemo lako izmeriti srednju brzinu tim vozilima – objasnio je Arsov.

[adsenseyu5]

Kaže da je Zakon o bezbednosti saobraćaja predvideo da može da se kazni vozač koji prekorači srednju brzinu kretanja na nekoj deonici, tako da, kada neko bude na nekoj naplatnoj rampi plaćao putarinu, tu će policija imati informaciju kolika je njegova srednja brzina.

Novo krivično delo: Pazite koga zovete ili šaljete SMS, mogu vam suditi za PROGANJANJE

Kako je dodao, policija će, u zavisnosti od načina rada, ili odmah kod naplatne rampe zaustavljati vozače, ili će prijave slati na kućne adrese.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

2 komentara na "Policija će uskoro naplaćivati KAZNE za prekoračenje brzine i bez upotrebe RADARA i KAMERA"

  1. daliste normalni ,, pa narod nema za hleba ,, vlada na svaki nacin gleda da oguli i ovo sto imamo malo ,, neki tamo *** se setio da namislja kako da dere narod ,, SRAMOTA ,, Znam da tamo neki *** ima izgovor ,, pustite da ovaj napaceni narod malo prodise ,,

  2. Svakim danom policija sve više uverava narod u svoju inteligenciju. Voziš preko ograničenja, staneš na parking kod nekog restorana, popiješ kafu, odeš u wc, ispušiš cigaru i gotovo. Vozio si svoju vožnju i potrošio vreme taman da ti ne izračunaju prekoračenje. 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.