Pomodarstvo ili nešto drugo: Sve više žena u svetu brije lice!

Advertisement

Hit u svetu

Nova istraživanja dermatologa došla su do saznanja da svako brijanje izaziva da dlaka bude deblja, tamnija i jača.

Dermatolozi sada tvrde da je to mit.Četrdesetšestogodišnja Anđela iz Velike Britanije brije lice tri puta nedeljno u poslednjih osam godina i ne može biti srećnija rezultatima. Ona tvrdi da nije tačno da joj rastu jače i tamnije dlačice.

„Šminku nanosim mnogo lakše, a koža bolje upija proizvode“, rekla je Anđela, dodajući da nikada nije imala lepšu kožu lica. Žene takođe imaju dlačice po licu, baš kao i muškarci, samo su naše kratke i svetle.

Neki se rode pod srećnom zvezdom pa su njihove facijalne dlačice gotovo nevidljive, dok se kod tri četvrtine žena dlačice više primećuju s godinama, posebno nakon menopauze. Dizbalans hormona i sindrom policističnih jajnika takođe mogu stimulisati rast tamnih dlačica.

Osim uklanjanja dlačica brijanje navodno uklanja i sloj mrtvih ćelija sa površine kože. Ali, evo šta kažu deromatolozi.

[adsenseyu1]

„S tačke antiejdžinga ovde brijanje može imati efekta. Ono podstiče rad kolagena što redukuje bore. Gde god je koža imala neku traumu kolagen stimuliše njeno obnavljanje”, kaže dr Majkl Prager.

Štaviše, i dr Majkl tvrdi da dlačice neće rasti deblje i tamnije.

„Ako uklanjate dlačicu s vrha kože to neće učiniti da ona raste jača jer je niste čupali iz korena i to nema nikakve veze jedno s drugim“, kaže on i dodaje da to čini brijanje čini da muškarci sporije stare nego žene.

Iako statistike pokazuju da je u Velikoj Britaniji tokom 2013. godine preko 3,5 Britanki redovno pazarilo Gillette brijače mnogi dermatolozi su i dalje podeljeni kada je u pitanju brijanje ženske kože.

Inače, godinama se šuškalo da su dve najveće zvezde Holivuda Merilin Monro i Elizabet Tejlor brijačem uklanjale dlačica s lica.

Merlinka je navodno imala kompleks da će joj se pod svetlima reflektora videti dlačice, te je u svakom trenutku želela besprekorno lice.

(skandalozno.rs, dejli mejl)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pomodarstvo ili nešto drugo: Sve više žena u svetu brije lice!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.