Postoje samo 4 načina da se uspori ili spreči opadanje kose, a samo 1 omogućava novi rast vlasi

Advertisement

Ilustracija

Stručnjak za sprečavanje opadanja kose dr Vilijam Jejts tvrdi da na svetu postoje samo četiri načina da se uspori ili spreči opadanje kose, a da samo jedan omogućava novi rast vlasi.

Od lekova su na raspolaganju: finasterid koji sprečava gubitak kose blokiranjem hormona ćelavosti, minoksidil (usporava opadanje i jača vlas), laserski tretmani koji stimulišu folikul i smanjuju zapaljenje i injekcije plazme bogate trombocitima (pacijentu se u skalp ubrizgava njegova sopstvena krv obogaćena trombocitima).

[adsenseyu4][adsenseyu4]

“Ako gledate tv, ili čitate magazin, videćete ogroman broj proizvoda koji vam obećavaju da ćete povratiti svoju kosu”, kaže dr Jejts. “Međutim, ja znam samo za četiri stvari koje dokazano pomažu”.

On takođe savetuje da osobe koje žele da ojačaju kosu ne veruju mnogo u suplementaciju, jer je malo verovatno da danas bilo ko ima takav deficit vitamina koji može dovesti do opadanja vlasi.

(B92, Independent, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Postoje samo 4 načina da se uspori ili spreči opadanje kose, a samo 1 omogućava novi rast vlasi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.