Stare sibirske fotografije koje datiraju od pre 110 godina sadrže jezivu misteriju!

Advertisement

Jezivo

foto: firsttoknow.com

Stare sibirske fotografije koje datiraju od pre 110 godina sadrže jezivu misteriju – figuru devojčice sa ozbiljnim licem.

Dete, koje je nazvano „Fantomska devojčica Sibira„, uvek nosi sličnu odeću i ima isti stav, skoro pa kao duh, na svakoj fotografiji. Ona ima negde između 8 i 10 godina.

Ona se nalazi na najmanje 24 crno-bele razglednice sa poznatim znamenitostima oko Krasnojarskog.
Retko kada je ona glavni fokus na fotografiji, i ponekada je skoro nemoguće primetiti je na prvi pogled. Kao što Sibirski Tajms izveštava, tek kada pogledate sve fotografije zajedno u grupi njeno prisustvo postaje jasno uočljivo.

[adsenseyu1]

Uprkos mnogim teorijama o njenom identitetu, izgleda da niko ne zna ko je zaista ona!

Prema istraživačima Krasnojarskog Zavičajnog Muzeja, koji je studirao ove fotografije u potrazi za tragovima, oni ne mogu čak ni da odrede ko je bio fotograf.

Veruju da je devojčica možda ćerka fotografa, ili na osnovu njene stare odeće, dete iz lokalne bogate porodice.

[adsenseyu1]

Drugi se pitaju da li su ona i njena porodica možda pobegli iz oblasti boljševika u ranim 1900-im godinama, zbog čega se tako malo zna o njenom identitetu.

Koristeći savremenu tehnologiju, oni su bili u stanju da poboljšaju fotografije kako bi ih zumirali i detaljno ispitali devojčicu i njene karakteristike.

Konkretno, detalji na odeći i kosi dovelo je istraživače da veruju sigurno u jednu stvar – da fotografije nisu napravljene u istom danu.

(Firsttoknow)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stare sibirske fotografije koje datiraju od pre 110 godina sadrže jezivu misteriju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.