Stvari koje bespotrebno zagušuju vaš dragoceni prostor ODMAH BACITE

Apartman

foto: pixabay.com

Stvari koje bespotrebno zagušuju vaš dragoceni prostor odmah bacite. Tu su i one koje su opasne za zdravlje i treba ih se što pre rešiti.

Iznošene cipele

Koliko god ih volite ili imaju sentimentalnu vrednost, nemojte ih čuvati u ormaru ukoliko nisu za nošenje. Cipele lako zauzmu ormar, a ponekad se pokoji dobar par zbog toga sakrije pozadi i ne nosite ih iako su još uvek dobre.

Pročitajte još i ovo:

Ovo su šest važnih Feng šui saveta za veći PRILIV NOVCA u vaš dom

Odeća

Znate li osnovno pravilo? Ako nešto ne nosite godinu dana, vreme je da se rešite toga. Potrudite se ovih dana, sredite makar jedan ormar i donirajte ili poklonite ono što vam ne treba. Nemojte zaboraviti na manje komade poput iznošenog donjeg rublja, starih grudnjaka ili rasparenih čarapa.

Šminka

Svaki komad šminke kojem je istekao rok trajanja ozbiljna je pretnja vašem zdravlju jer može izazvati ozbiljne alergijske reakcije i druge zdravstvene probleme. Zato što pre pročistite fioku ili kozmetičku torbicu.

Lekovi

I oni su opasni ako im je istekao rok trajanja, ili ih niste čuvali prema uputstvu. U svakom slučaju, rešite ih se na propisan način.

Pročitajte još i ovo:

FENG ŠUI: Pomoću obične SVEĆE saznajte da li u vašem domu vlada pozitivna ili negativna ENERGIJA

Hrana

Britanski „Independent“ je na svoju listu stavio i namirnice koje su se sakrile na policama zamrzivača ili u ormarićima, a istekao je njihov rok trajanja. Izbacite staru, pokvarenu hranu i napravite mesta za svežu.

Vrećice

Plastične kese itekako su loše za okolinu jer im treba dug niz godina da bi se razgradile. Odbačene vrećice opasnost su i za životinje, a malo ih ko reciklira. Možda ste i vi među onima koji su sakupili bespotrebnu kolekciju.

Rešite ih se i ubuduće koristite platnene ili papirne. Platnene su dugoročno odlična opcija jer se mogu prati i dovoljno ih je imati nekoliko komada.

A četkica za zube?

Redovna zamena četkice za zube. Osnovno je pravilo da se treba zameniti nakon tri meseca korišćenja.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stvari koje bespotrebno zagušuju vaš dragoceni prostor ODMAH BACITE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.