Surovi ugovori: Ako ZATRUDNI u narednih godinu dana, Ana IVANOVIĆ plaća sponzorima MILIONE EVRA!

Advertisement

Ljuta

foto: Tanjug/AP

Naša teniserka je u obavezi da igra do 30. godine. Samo povreda može da je odvoji od terena. U suprotnom, sponzorima će plaćati penale i do sedam miliona evra.

Ako Ana Ivanović (28) u narednih godinu dana zatrudni, očekuje je gubitak od minimum sedam miliona evra. Srpkinji koja se nedavno udala za Bastijana Švajnštajgera zbog sponzorskih ugovora finansijski ne bi bilo u interesu da u 2017. godini ostane u drugom stanju.

[adsenseyu5]

Naime, Ana je u obavezi da profesionalno igra tenis minimum do 30. godine. Jedina stvar koja isključuje mogućnost da ranije prekine s igranjem tenisa jeste povreda. Svaki drugi prekid ili kraj karijere nosi sa sobom određenje sankcije.

Tako bi neki ugovori bili raskinuti na štetu Ivanovićeve, dok bi nekim kompanijama Ana morala čak da plaća i penale.

Primer je doživotni Anin ugovor s „Adidasom“. Naime, dok Srpkinja igra tenis, godišnje prihoduje pet miliona evra, ako se odluči da prestane, onda će njena zarada iznositi „samo“ 1,5 miliona evra godišnje. U prevodu – ako bi zatrudnela, izgubila bi minimum dve sezone tenisa, što na samo ovom ugovoru znači gubitak od neverovatnih sedam miliona evra.

Takođe, još neke kompanije koje su verne Ani imaju stavke kojima štite svoje interese. Tako ugovor s „Dubai djuti-frijem“ nalaže obavezno učešće na pojedinim turnirima i njihovim reklamnim događajima.

[adsenseyu1]

Cena dolaska na svet novog člana porodice Švajnštajger bila bi izuzetno visoka. Mada, potrebno je uzeti u obzir da su Ana i Bastijan u karijeri već zaradili na desetine miliona evra, pa će možda odlučiti da se odreknu budućih velikih prihoda zarad naslednika.

Jedan deo izgubljenog novca Ana će moći da nadoknadi fotografisanjem u trudnoći, jer će sigurno biti meta interesovanja popularnih svetskih časopisa.

ANINI UGOVORI – SEDAM VELIKIH SPONZORA

Adidas 5 miliona evra godišnje
Dubai djuti-fri 5 miliona evra godišnje
Roleks tajna suma
Joneks tajna suma
Šiseido tajna suma
Đus plus tajna suma
Trejners for mi tajna suma

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: Miloš Bjelinić / kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Surovi ugovori: Ako ZATRUDNI u narednih godinu dana, Ana IVANOVIĆ plaća sponzorima MILIONE EVRA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.