TO SU PRIJATELJI: Uplakani dečak nije uspevao da preskoči prepreku, a onda su njegovi drugari uradili nešto fantastično! – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

Priča koja je pred vama služi da vam ulepša dan. Sportska je, da… ali i ljudska, pre svega.

Priča počinje u Kini, na jednom od javnih časova fizičkog. Tada roditelji i prijatelji dođu da vide šta su mališani naučili od fiskulture u školi. Ima tu i malo atletskih primera, i malo gimnastičkih, a neretko i onih timskih, sa loptom.

Da bi ova priča mogla da vam ulepša dan, za recept su bili potrebni jedan desetogodišnjak, zatim prepreka koja je daleko veća od klasičnog kozlića, viša i od samog dečaka, potom jedan nastavnik, jedno odeljenje i – prstohvat dobre volje.

Mališan je probao da izvede skok na jedini dozvoljeni način – oslanjanjem rukama o prepreku, te širenjem nogu kako bi, bez da je njima dodirne, dovršio svoj pokušaj. Nije uspeo iz prvog puta.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Nije ni iz drugog.

Nije ni iz trećeg.

A nije ni iz četvrtog.

Rasplakao se. Prosto, prepreka je delovala prevelika. Iz njegovog ugla gledanja na svet, delovala je nesavladivo. Otuda i suze.

A onda se čitav razred okupio oko njega. Formirali su krug oko njega i bodrili ga, glasno.

Naoružan tom opštom verom da će uspeti – potrčao je i…

… poleteo.

Sleteo je na kraj ove priče, da vam, sa svojim drugarima, i zvanično ulepša dan.

(Blic, foto ilustracija: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "TO SU PRIJATELJI: Uplakani dečak nije uspevao da preskoči prepreku, a onda su njegovi drugari uradili nešto fantastično! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.