Trenirajte mozak: Ovo je šest trikova kako da uspete u tome

lice

Postoji način da svoj mozak dovedete u red i budete pametniji, treba samo da “trenirate”, a ovo je šest trikova kako da uspete u tome:

1. Dok se tuširate ili kupate držite oči zatvorene. Ne olakšavajte sebi nalaženje šampona i kupke, nego razdvojte osećaje i pomučite se malo, piše „Edukacija“.

2. Plešite! Igrajte! Pokreti koje pravite dok đuskate teraju mali mozak da luči proteine koji pomažu neuronima da budu efikasniji nego obično.

3. Ako vam je primarno korišćenje desne ruke, koristite povremeno levu ruku za pranje zuba ili neke takve uobičajene, svakodnevne stvari za koje inače koristite desnu ruku. Ako ste levoruki, onda koristite desnu ruku malo češće. Na taj način gubi se osećaj mehaničkog rada u najobičnijim situacijama.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

4. Igrajte ping-pong. Stoni tenis je kao sport vrlo zahtevan i podrazumeva potpunu koncentraciju i ručno-očnu koordinaciju. Na taj način jača se socijalna interakcija.

5. Idite u kupovinu. Kupovina je jako dobra aktivnost za mozak. Osim fizičkog napora, kada ste u kupovini vežbate i mozak jer ova aktivnost zahteva razmišljanje, komunikaciju sa ljudima, preračunavanje…

6. Naučite neke zabavne veštine kao što je, na primer, žongliranje. Na ovaj način neka područja mozga se aktiviraju, a motoričke aktivnosti i prostorna orijentacija se na taj način poboljšavaju.

(skandalozno.rs, avaz.ba)

Budite prvi sa komentarom na članku "Trenirajte mozak: Ovo je šest trikova kako da uspete u tome"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.