Uzmite svež paradajz i isecite ga na pola, a zatim namažite na lice…

Ilustracija

Akne su pravo prokletstvo za dosta ljudi. Na sreću, za mnoge se završava u punoletstvu, ali ima i onih koji se sa tim problemom bore i dugo nakon toga.

Postoji bezbroj proizvoda za akne, ali su obično jako skupi i puni hemikalija. Ipak postoji sjajan prirodni lek. Možete čak i da ga posadite sami: svež paradajz!

Ovo je zaista prava stvar – sveže isečen paradajz može da pomogne u smirivanju akni pa čak i da redukuje stare ožiljke. Tajna je u njegovom sastavu.

 

Oni imaju visok procenat vitamina A, C i E kao i B6. Ovo oslobađa i otvara vaše pore, a u isto vreme, dopušta vašoj koži da dobije bitne sastojke.

Najednostavnija primena je i najbolja opcija: Uzmite svež paradajz i isecite ga na pola. Sada trljajte delove lica koje imaju najviše akni.

Izmasirajte delove sa sokom od paradajza i umite se posle sa toplom vodom. Ovaj metod je odličan ako imate par minuta vremena.

 

Ipak, ako imate malo više vremena, možete da napravite efektnu masku. Za ovo, uzmite svež paradajz i isecite „X“ na gornjem delu. Onda dozvolite toploj vodi da teče kroz paradajz oko minut pre nego što ga isečete.

Sada uklonite semenke i sipajte pulpu sve dok imate dovoljno paste. Sve to stavite na lice i ostavite da stoji jedan sat.

Ako redovno koristite masku, uskoro ćete primetiti neverovatno poboljšanje.

(Hefty)

Budite prvi sa komentarom na članku "Uzmite svež paradajz i isecite ga na pola, a zatim namažite na lice…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.