Uzmite svež paradajz i isecite ga na pola, a zatim namažite na lice…

Ilustracija

Akne su pravo prokletstvo za dosta ljudi. Na sreću, za mnoge se završava u punoletstvu, ali ima i onih koji se sa tim problemom bore i dugo nakon toga.

Postoji bezbroj proizvoda za akne, ali su obično jako skupi i puni hemikalija. Ipak postoji sjajan prirodni lek. Možete čak i da ga posadite sami: svež paradajz!

Ovo je zaista prava stvar – sveže isečen paradajz može da pomogne u smirivanju akni pa čak i da redukuje stare ožiljke. Tajna je u njegovom sastavu.

[adsenseyu1]

 

Oni imaju visok procenat vitamina A, C i E kao i B6. Ovo oslobađa i otvara vaše pore, a u isto vreme, dopušta vašoj koži da dobije bitne sastojke.

Najednostavnija primena je i najbolja opcija: Uzmite svež paradajz i isecite ga na pola. Sada trljajte delove lica koje imaju najviše akni.

Izmasirajte delove sa sokom od paradajza i umite se posle sa toplom vodom. Ovaj metod je odličan ako imate par minuta vremena.

[adsenseyu1]

 

Ipak, ako imate malo više vremena, možete da napravite efektnu masku. Za ovo, uzmite svež paradajz i isecite „X“ na gornjem delu. Onda dozvolite toploj vodi da teče kroz paradajz oko minut pre nego što ga isečete.

Sada uklonite semenke i sipajte pulpu sve dok imate dovoljno paste. Sve to stavite na lice i ostavite da stoji jedan sat.

Ako redovno koristite masku, uskoro ćete primetiti neverovatno poboljšanje.

(Hefty)

Budite prvi sa komentarom na članku "Uzmite svež paradajz i isecite ga na pola, a zatim namažite na lice…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.