Voleli su se do poslednjeg daha, držeći se za ruke kao što su celog života

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Da li verujete u ljubav za ceo život? Upoznajte Dolores i Trenta, junake današnje priče. Voleli su se do poslednjeg daha, držeći se za ruke kao što su celog života.

I kada je srce Dolores zauvek prestalo da kuca, Trentovo je prepuklo: preminuli su 9. decembra u razmaku od par sati, nerazdvojni kao i uvek. U bolnici u Nešvilu proživeli su, jedno pored drugog, poslednje poglavlje svoje priče započete 1950. godine kada su se upoznali u Tenesiju.

[adsenseyu5]

Trent Vinsted koji je imao 88 godina i Dolores sa 83 imali su različite karaktere (ona je bila mirna i volela je da kuva, dok je on voleo da izlazi i provodi dane u pecanju), ali su se voleli kao malo njih.

Kada je Trent otišao da ratuje u Koreji, održavali su vezu putem pisama, a po povratku u SAD zaprosio ju je dok je prala zube: venčali su se 17. januara 1953. godine. Od tada niko i ništa nije uspelo da ih razdvoji.

Još više ih je spojio dolazak dvoje dece, troje unuka i osmoro praunuka. Bili su nerazdvojni do kraja života. Sahranjeni su zajedno: ona u roze kovčegu, on u plavom.

Njihovo poslednje putovanje započelo je 1. decembra: Trentovo srce bilo je iscrpljeno od dijalize usled problema sa bubregom zbog kojih je hospitalizovan i stanje mu se pogoršavalo iz dana u dan, dok su njegova žena i deca Edi i Šeril bili stalno uz njega, držeći ga za ruku.

Uveče sedmog decembra, Dolores je iznenada počela da se žali na glavobolju i da povraća.

Lekari koji su utvrdili da je imala težak moždani udar odmah su je hospitalizovali i pristali da je premeste u muževljevu sobu: s obzirom na njhova zdrastvena stanja, bilo je moguće da su ovo bili njihovi poslednji zajednički trenuci.

[adsenseyu5]

I tako je i bilo.

Kada je Dolores prestala da diše u 9.10, 9. decembra, njihov sin se nagnuo nad očevim krevetom da mu saopšti da mu je supruga napustila ovaj svet: uputio joj je poslednji poljubac, ali nije dugo ostao sam.

Par sati kasnije preminuo je i on, pridruživši se ljubavi svog života.

(Skandalozno.rs, Izvor: redinfoportal.com)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Voleli su se do poslednjeg daha, držeći se za ruke kao što su celog života"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.