383 SEKUNDE posle poletanja RUSIJA izgubila kontakt sa SVEMIRSKIM BRODOM!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Ruska svemirska agencija Roskosmos saopštila je danas da je izgubila kontakt sa svojim bespilotnim svemirskim brodom za snabdevanje koji je krenuo ka Međurodnoj svemirskoj stanici, ubrzo posle njegovog poletanja sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu.

„Kontakt je izgubljen 383 sekunde posle poletanja rakete Sojuz sa kargo kapsulom, Progres MS-O4″ saopštila je danas agencija Roskosmos i dodala da stručnjaci pokušavaju da saznaju šta je uzrok problema.

[adsenseyu5]

Po planu, letelica „Progres MS-O4“ koja je danas poletela s kosmodroma u Kazahstanu, trebalo je da pristane na Međunarodnu svemirsku stanicu u subotu popodne po centralnoevropskom vremenu s 2,5 tone goriva, vode, hrane i drugih potrepština.

[adsenseyu1]

Model „Progres“ se koristi više od četiri decenije, ali je sadašnja verzija potpuno digitalizovana i ima unapređen sistem za pristajanje.

[adsenseyu1]

U Međunarodnoj svemirskoj stanici se trenutno nalaze astronauti NASA Šejn Kimbrou i Pegi Viston, Rusi Sergej Rižkov, Andrej Borisenko i Oleg Novicki i Tomas Peske iz Evropske svemirske agencije.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "383 SEKUNDE posle poletanja RUSIJA izgubila kontakt sa SVEMIRSKIM BRODOM!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.