Akcija POLICIJE: Uhapšeno DEVET osoba zbog krađe u „KOLUBARI“!

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Pripadnici MUP, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, izvršili su danas pretrese na osam lokacija na teritoriji Beograda i Aranđelovca i uhapsili devet osoba, zbog sumnje da su RB „Kolubara“ – Lazarevac oštetili za više od 13 miliona dinara.

Uhapšeni su: Z.N. (31), A.J. (31), A.A. (29), S.D. (41), V.Đ. (27), N.P. (27), zaposleni u RB „Kolubara“ i V.M. (1970), V.S. (1977) i A.T. (1985), zaposleni u Preduzeću za zaštitu imovine i održavanje objekata „Kolubara – Usluge“ d.o.o. Lazarevac.

[adsenseyu5]

Zbog istog krivičnog dela, krivična prijava biće podneta i protiv D. Đ. (35), M.S. (29), B.P. (1990), zaposleni u RB „Kolubara, V.M. (1972) i S.M. (1978), zaposleni u Preduzeću za zaštitu imovine i održavanje objekata „Kolubara -Usluge“ d.o.o. Lazarevac, koji se već nalaze u pritvoru, kao i protiv Z.Đ. (46), koji je na izdržavanju kazne zatvora zbog izvršenog krivičnog dela primanje mita.

Postoje osnovi sumnje da su Z.N. i A.J, zajedno sa D.Đ, u periodu od 26. avgusta 2015. do 13. avgusta 2016. godine, izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela tako što su organizovali kriminalnu grupu i stvorili plan njenog delovanja u cilju vršenja krivičnih dela pronevere.

Grupu su činili Z.Đ, zatim točioci goriva B.P, A.A. M. S, V.Đ, S.D, vozači cisterne N.P, V.M, S.M, V.M, V.S. i A.T, zaposleni u Odeljenju zaštite i obezbeđenja „Baroševac, koja je funkcionisala na taj način što su se osumnjičeni A.J. i D.Đ. dogovarali sa rukovaocima mašina koje količine goriva, koje su u prethodnim smenama napravili kao višak mogu da ne istoče iz cisterne.

[adsenseyu1]

Nakon što su ostali članovi grupe bili raspoređeni na prilaznim putevima radi osmatranja, njih dvojica su se susretali na unapred utvrđenim lokacijama u okviru polja B ili polja D površinskih kopova, sa Z.N. i višak goriva koji je ostao u cisterni, zajedno sa raspoređenim točiocem istakali iz autocisterne u plastične rezervoare zapremine 3.150 litara, koji su se nalazili u kombi vozilu.

Z.N. je potom kombi sa natočenim gorivom odvozio u svoju ili kuću Z.Đ. Njih dvojica su gorivo prodavali većem broju fizičkih lica na crnom tržištu, a novac od prodaje delili ostalim članovima ove organizovane grupe, koji su učestvovali u protivpravnom prisvajanju goriva.

Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 14. septembra 2015. do 21. aprila 2016. godine, na štetu JP EPS, RB „Kolubara“ Lazarevac, protivpravno prisvojila 104.670 litara evrodizela, koji su na crnom tržištu prodavali za oko 105 dinara.

[adsenseyu1]

Time je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 10.990.350,00 dinara, a nanela štetu JP EPS, RB „Kolubara“ – Lazarevac u iznosu od 13.607.100,00 dinara.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađena količina od oko 2,5 tone evro dizela koji je policija privremno oduzela.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Akcija POLICIJE: Uhapšeno DEVET osoba zbog krađe u „KOLUBARI“!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.