Ako ovo ne urade, STANARI zgrada mogu biti kažnjeni sa 100.000 DINARA!

Opalo lišće

Stanari stambenih zgrada u Beogradu moraće da zavrnu rukave i sami pokupe lišće u svojim dvorištima ako ne žele kaznu za kršenje komunalnog reda.

Prema odluci o komunalnom redu, svi stanari zgrada mogli bi biti kažnjeni zbog ovog, ali i mnogih drugih „propusta“ prilikom održavanja stambenog objekta.

[adsenseyu5]

Dok je letos to podrazumevalo održavanje rastinja, pa i košenje trave, sada će to biti opalo lišće.

– Odluka o komunalnom redu kaže da o urednom stanju površine oko zgrade i ograde stara se vlasnik, odnosno korisnik zgrade, odnosno svi vlasnici i korisnici posebnih delova zgrade.

To podrazumeva da površinu oko zgrade redovno čiste, kose travu, orezuju rastinje, uklanjaju korov, održavaju betonske površine, protivpožarne staze, uklanjaju građevinski i drugi otpad – rekli su iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice (Skupština zgrade) i novčanom kaznom od 10.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu ako površinu oko zgrade ili ograde ne drži u urednom stanju ili za radove ne pribavi uslove i saglasnost nadležnog zavoda za zaštitu kulturnih dobara.

[adsenseyu1]

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs, foto-ilustracija: pixabay)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ako ovo ne urade, STANARI zgrada mogu biti kažnjeni sa 100.000 DINARA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.