ALEKSANDAR VUČIĆ O REFERENDUMU U KATALONIJI: „Mislili su da mogu da prekrajaju granice na Balkanu, a sad je MEČKA ZAKUCALA NA NJIHOVA VRATA“

Advertisement

Vlada Srbije

foto: Tanjug

Vučić je rekao da Srbija podržava teritorijalni integritet i celovitost Španije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluka Evropske komisije da proglasi referendum o nezavisnosti Katalonije nelegalnim „najbolji primer dvostrukih aršina i licemerja evropske politike„, dodavši da je situacija sada ozbiljna jer je „mečka zakucala na njihova vrata“.

Vučić je rekao da Srbija podržava teritorijalni integritet i celovitost Španije, kao što je Madrid čvrsto stajao uz Beorad, ali je upitao kako to da ne važi referendum u Ktaloniji, a nezavisnost Kosova može da se proglasi i bez referenduma.

[adsenseyu5]

Pitanje svakog Srbina je veoma prosto: Kako ste prolasili legalnim otcepljenje Kosova i bez referenduma, rušeći medjunarodno pravo i tekovine evropske politike na kojoj je zasnovana EU – kazao je predsednik Srbije na konferenciji za novinare posle sastanka s predsednikom Grčke.

Vlada Srbije dala GARANCIJE za puštanje na privremenu slobodu Ratka MLADIĆA

Vučić je rekao da Srbi mogu da zaborave na politiku istih pravila i aršina, jer ono što važi za druge za Srbiju ne važi.

Kada su mislili da mogu da prekrajaju granice na Balkanu jer ne pripada EU, mnoge svetske sile su se igrale sa sudbinama država. Danas im nije do igre, pošto je mečka zakucala na njihova vrata – rekao je Vučić.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Beta)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ALEKSANDAR VUČIĆ O REFERENDUMU U KATALONIJI: „Mislili su da mogu da prekrajaju granice na Balkanu, a sad je MEČKA ZAKUCALA NA NJIHOVA VRATA“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.