Bivši predsednik RS teško bolestan: Radovan Karadžić hitno operisan u Hagu!

Advertisement

Operisan

Radovan Karaždić operisan je prošle nedelje u jednoj holandskoj bolnici! Bivši predsednik Republike Srpske podvrgnut je hitnoj operaciji žuči posle neizdrživih bolova u stomaku, saznaje portal Kurir u Haškom tribunalu.

Naš izvor kaže da Karadžić od bolova nije mogao da stoji na nogama.

„Bolovi su bili toliko jaki da nije mogao na noge, previjao se od probadanja u trbuhu, a kad bi razgovarao sa porodicom morao je da prekida razgovor jer nije mogao da stoji. Onda je prošle nedelje zatražio da ga odvedu u bolnicu. Tamo su ga odmah pregledali i hitno mu operisali žuč. Nakon kraće hospitalizacije vraćen je u Ševeningen i sada je pod kontrolom zatvorskih lekara“, otkriva sagovornik Kurira.

Neposredno pre ove operacije Karadžić je od Haškog tribunala zatražio da krajem septembra održi Statusna konferencija na temu njegovog zdravstvenog stanja.

On je u podnesku tražio da mu se urade testovi koji nisu obavljeni još od dolaska u pritvorsku jedinicu pre sedam godina. On je izneo i svoje strahove u vezi sa „abnormalno visokim postotkom bolesti među kolegama pritvorenicima“, podsećajući da je general Mile Mrkšić nedavno umro od karcinoma pluća u portugalskom zatvoru.

On je podsetio sud da ih je ranije obavestio da je dobio šećernu bolest, i tvrdi da pritvor u kojem boravi izaziva rak, pominjući Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, koji su oboleli.

On je sudije obavestio i da će podneti 102. po redu zahtev za utvrđivanje kršenja obaveza objavljivanja materijala, tvrdeći da tužilaštvo i dalje prikriva potencijalno oslobađajući dokazni materijal u vezi sa optužbama protiv njega.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Bivši predsednik RS teško bolestan: Radovan Karadžić hitno operisan u Hagu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.