Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Iraka: Turska kupila naftu od Islamske države za 800 miliona dolara!

Advertisement

Ilustracija

ISIL je za osam meseci na crnom tržžišštu Turskoj prodala ogromne količine iračke nafte i gasa po ceni od 20 dolara po barelu, što je upola tržišne cene, izjavio je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Iraka i jedan od lidera parlamentarne koalicije Držžava zakona Movafak al Rubaji.

„U proteklih osam meseci ostvarena je prodaja iračke nafte i gasa na crnom tržžišštu Turske u vrednosti od 800 miliona dolara, pritom po ceni koja je za 50 odsto manja od cena na svetskom tržišštu““, objavio je Al Rubaji, prenosi Sputnjik.

„To je ono što mi nazivamo kiseonikom koji hrani ISIL i ako prekinemo dovod tog kiseonika uspećemo da je uguššimo“, dodao je on.

Movafak al Rubaji

Ali to je samo jedan  od načina na koji Turska pomaže ISIL, piše Al Rubaji na svom nalogu na Fejsbuku. Komandanti ISIL nesmetano u Turskoj, posebno u Istanbulu, regrutuju lokalne migrante i odvode ih u Mosul u Iraku ili u Raku u Siriji.

„Svakoga meseca stotine ekstremista prelaze tursku granicu dok se lokalne vlasti prave da to ne vide“, piše Al Rubaji i dodaje da se ranjeni džihadisti leče u turskim bolnicama.

Ranije ove godine, Ali Ediboglu, opozicioni poslanik iz južne turske pokrajine Hataje, upozorio je da ISIL krijumčari naftu u vrijednosti od 800 miliona dolara godišnje kroz njegovu zemlju.

(tanjug, sputnjik)

[adsenseyu1]

1 komentar na "Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Iraka: Turska kupila naftu od Islamske države za 800 miliona dolara!"

 1. Зашто људи верују у Путиновој Русији, и волим га?

  Одговор је једноставан. Путин је не лажов.

  Када је оборени Боинг Малезијски само Русија показала податке из радара. Ово је државна гаранција квалитета података.

  Шта друге земље?

  САД једноставно рекао: „То је оборен Руса Мораћете да нам веровати.“.

  Онда их Русија питао. „Ваш извиђачки сателит је летео у овом тренутку преко места где је срушио Боинг.

  Ваш АВАЦС је летео у Пољској у то време и радили. Можете ли показати слике из свемира? Можете ли да фотографије локатора „Они су одговорили:“ Не Не можемо га објави. На Интернету постоје докази! Верујте нам. Авион је ударио Руса. Они су криви. “

  Русија их је питао: „Да ли Украјина објављивати говор између контролора летења и авиона.“ Они су одговорили: „Не, ми не можемо да га објави на интернету постоје докази Верујте нам Авион је погођен Руси су криви.!…“

  Интернет је препун фалсификата. О лажног исказа ове трагедије вероватно прочитао на Интернету. Амерички Стејт департмент је рекао озбиљно: „Ово је доказ на интернету!“ То је трајало дуго. Веома дуго. Након да Американци почели да кажем да су њихови налази на основу података са Интернета !!! Сви ови подаци су касније демантовао. То је било златно време за новинар Мет Лее и Џејн Псаки ноћну мору.

  Када је неко рекао за вас лагати за дуго времена, почињете да верујете. Ви почињете да живите у њој. Европа и САД верују да је истина све речи америчког министарства. Мало сумњао Немачку. Али, као што знате у Немачкој добро образовање целокупног становништва. За разлику од САД. Али то не спасава. Људи су почели да верују након 1000 пута.

  Шта је доказ свега овога? Само руски радарски подаци !!! Ништа више! Такође сам чуо празне речи Џејн Псаки из америчког Стејт департмента.

  Још један пример. Два земљи. Украјина и Русија. Пад животног стандарда у обе земље. Украјина – рејтинг председников од 13%. Русија – 86%.

  Разлози. „Русија и Украјина су веома, веома слична земља За 70-80% Украјинаца је матерњи језик руски Иако националности -.. Украјинском.

  Људи имају заједничке традиције и историје. Веома је тешко обмањује људе након тога.

  Лажи ће довести до пада ранг листе. Дакле, Путинов рејтинг од 86%. Рејтинг Поросхенко ???

  Моћ је у истини!

  Шта мислиш? Ко ћу веровати? Ако, само Русија објавила радарске податке. Нико други није објављена. Зашто то раде само од Руса? Остали земљама света машући папире и вичући: „Ти ћеш морати да нам поверују“. Одговор је очигледан! Ја ћу веровати у Путина.

  Русија је затражила од радарске податке турске. Турски Одговор: за нас је забрањено да објављују. Zašto?

  Моћ је у истини!

  Хвала Србију од Русије.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.