BRAVO, MOMCI: Ovo je srpska Žandarmerija!

Advertisement

Pomoć ugroženima

foto: MUP Srbije

Pripadnici Žandarmerije, koji su na očuvanju javnog reda i mira u zemlji angažovani svih 365 dana u godini, ovih dana su se, u trci sa vremenom i opasnostima koja je pretila, od samog početka uključili na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu u poplavama, stvarajući uslove da se građani vrate u svoje domove, saopštio je MUP Srbije.

Foto: MUP Srbije

Pripadnici sva četiri odreda Žandarmerije – u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu i ronilačke jedinice angažovane su u poplavljenim područjima, u stalnoj su pripravnosti i kontaktu sa kriznim štabovima.

[adsenseyu1]

U sedištima svih jedinica uvedena su aktivna dežurstva kako bi policijski službenici u svakom trenutku mogli da krenu u izvršenje bilo kog zadatka. Na raspolaganje su stavljeni svi kapaciteti Žandarmerije: kamioni, autobusi, džipovi „defenderi“, sanitetska vozila i gumeni čamci.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Angažovani su ili se nalaze u stalnoj pripravnosti i svi pripadnici Ronilačke jedinice, imajući u vidu da su oni jedini stručno osposobljeni za zadatke spasavanja na vodi i iz vode i da raspolažu odgovarajućom opremom za tu vrstu angažovanja.

[adsenseyu1]

U toku jučerašnjeg dana policijski službenici Odreda Žandarmerije u Beogradu su angažovani u Obrenovcu, gde su izvršili proveru i obišli zaštitni bedem celom dužinom, raskrčili put iz baze Odreda u Rakovici ka Kraljevskom kompleksu, kako bi se obezbedio alternativni pravac za izvlačenje stanovništva u slučaju izlivanja Rakovačke reke.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Preko 120 pripadnika Odreda Žandarmerije u Kraljevu od juče, bez pauze, ojačavalo je bedem i branilo naselje Grdica kod Kraljeva od novih poplavnih talasa, pratilo vodostaj i bezbednosno pokrivalo ceo teren.

Deo Odreda angažovan je i na izgradnji zaštitnog bedema na reci Čemernica u mestu Konjevići,kod Čačka, na punjenju džakova peskom i izgradnji zaštitnog bedema na reci Moravi u blizini manastira Vavedenje.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Na ovoj lokaciji trenutno je angažovano 57 policijskih službenika sa tri čamca. Odred Žandarmerije u Nišu je angažovan na izviđanju i obilasku teritorije opština Svilajnac, Ćuprija, Despotovac i Jagodina, jer postoji mogućnost izlivanja reke Morave.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Na terenu se nalaze i jedinice Vojske Srbije, koje takođe pomažu ugroženim građanima.

(telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "BRAVO, MOMCI: Ovo je srpska Žandarmerija!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.