BRISEL POD OPSADOM: Belgijska policija traga za najmanje desetoricom terorista koji spremaju razorne napade!

Advertisement

Ilustracija

Belgijska policija traga za najmanje desetoricom terorista koji prete da će počiniti atentate slične onima u Parizu, a dvojica njih nose spremnu bombu.

Francuski radio “Frans enfo” preneo je saznanja policijskih izvora da su islamski ekstremisti pripremali razornenapade u belgijskoj prestonici i da raspolažu većom količinom oružja i eksploziva, što je i bio razlog da belgijske vlasti u noći između petka i subote proglase najviši stepen uzbune, zabrane sve javne manifestacije i zatvore saobraćaj.

Belgijski list “Dernijer er” navodi da su “snage bezbednosti u potrazi za dve osobe koje sa sobom nose ekploziv, bombu kakvu su kamikaze aktivirale i prilikom napada u Parizu 13. novembra”.

Belgijski ministar odbrane Jan Jambon je televiziji VRT izjavio da, pored najtraženijeg teroriste Salaha Abdeslama koji je učestvovao u pokolju 130 ljudi u Parizu, policija traga za većim brojem terorista i, kako je naglasio, “opasnost je veoma stvarna”.

Ministar Jambon je saopštio da će se vladino telo za nacionalnu bezbednost danas oko podne ponovo sastati da proceni situaciju.

Jedan od dvojice uhapšenih jataka koji su pomogli teroristi Abdeslamu da kolima iz Pariza pobegne u Belgiju izjavio je policiji da je Abdeslam bio krajnje nervozan i na sebi je imao široku jaknu ispod koje je mogao imati pojas s eksplozivom.

Brisel je praktično opusteo grad, u kojem metro i tramvajski saobraćaj ne rade, ulicama patroliraju mešovite policijske i vojne snage, a na više zgrada u centru su i na krovovima i balkonima postavljeni snajperisti.

Zgrade vlade i zdanja Evropske unije i NATO su takođe obezbeđene jakim policijskim i vojnim snagama.

(beta)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "BRISEL POD OPSADOM: Belgijska policija traga za najmanje desetoricom terorista koji spremaju razorne napade!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.