Britanci u šoku: Avion sa 189 putnika gađan raketom zemlja-vazduh!

Advertisement

Ilustracija

Britanski avion sa 189 putnika za dlaku je izbegao katastrofu u Egiptu pre dva meseca kad je na distanci od 300 metara od njega prošla raketa zemlja-vazduh, piše britanski Dejli Miror.

Pilot aviona je, prema pisanju ovog lista, morao da izvede manevar kako bi izbegao projektil, koji je prozujao na manje od 300 metara od pilotske kabine.

Kompanija “Thomson”, čiji je avion, nije putnicima saopštila da su bili u smrtnoj opasnosti, a oni to nisu ni primetili.

Ovaj incident se desio 23. avgusta, dva meseca pre nego što se ruski avion sa 224 putnika srušio u Egiptu i poveo sve u smrt.

– Pilot je video raketu kako ide prema avionu i odmah je započeo manevar za izbegavanje. Okrenuo se ulevo, i raketa je proletela pored, na 300 metara od aviona – rekao je izvor britanskih medija.

Britanski mediji na kraju prenose da se ipak veruje da raketu nisu ispalili islamisti, nego da je reč o projektilu koji je slučajno lansirala egipatska vojska, koja je u tom rejonu imala vojne vežbe.

Postavlja se, ipak, pitanje kako je ovo moguće, s obzirom da vojska strogo koordinira ovakve stvari sa civilnim vazduhoplovstvom.

(telegraf.rs, daily mirror)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanci u šoku: Avion sa 189 putnika gađan raketom zemlja-vazduh!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.