Britanski premijer podržao Putina: Uništite taj „kult smrti“ jednom zauvek!

Advertisement

Podrška

Ruski predsednik Vladimir Putin i britanski premijer Dejvid Kameron sastali su se tokom Samita G20 u Antaliji i naglasili su potrebu zajedničke borbe protiv terorizma.

Kameron je ruskom predsedniku dao podršku za napade na Islamsku državu i predložio mu da vojnom silom razori “kult smrti” jednom zauvek.

– Skorašnji tragični događaji u Francuskoj su pokazali da moramo i da je trebalo odavno da udružimo snage protiv ovog zla – kazao je Putin prilikom susreta sa Kameronom, tokom održavanja Samita G20.

Tom prilikom, Kameron je izrazio saučešće zbog nesreće ruskog aviona u Egiptu. Napominjući da se sastanak održava posle tragičnih događaja u Parizu, on je ponovio potrebu za zajedničkom borbom protiv terorizma, prenosi TAS S.

On je izrazio uverenje da bi bilo dobro ako bi bilo moguće da se tokom sastanka razgovora o Siriji.

Putin se zahvalio Kameronu na informacijama koje su obezbedili Britanci. Odnosi između Rusije i Velike Britanije nisu najbolji, potrebno je analizirati saradnju i izneti konkretne planove za budućnost, kazao je on. Putin je ocenio da, ipak, postoji neki napredak u bilateralnim odnosima, uklučujući i međuvladine komisije.

On je dodao da je generalno, stvoren dobar mehanizam za saradnju u različitim oblastima.

“Mislim da postoji potreba da se analizira ono što je ranije učinjeno, gledati u budućnost i navesti konkretne planove razvoja”, kazao je Putin.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Britanski premijer podržao Putina: Uništite taj „kult smrti“ jednom zauvek!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.