Broj obolelih od malih boginja u Srbiji prešao DVE HILJADE, a evo do kada će TRAJATI EPIDEMIJA

Čak i ukoliko niste lik koji trči kod lekara čim oseti da mu je loše, ove znakove nikako ne smete da ignorišete

Foto: pixabay

U Srbiji je od oktobra prošle godine, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovano ukupno 2.035 slučajeva malih boginja, među kojima je i beba stara 15 dana.

Od toga su 1.022 slučaja laboratorijski potvrđena u Institutu Torlak, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Najveći broj obolelih je u uzrasnim grupama mlađim od pet i starijim od 30 godina, a najstariji oboleli ima 65 godina.

Većina obolelih osoba (94 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

Od ukupnog broja obolelih, 33 odsto je bilo hospitalizovano ili je hospitalizacija u toku. Od težih komplikacija malih boginja registrovano je zapaljenje mozga kod jedne i upala pluća kod 245 obolelih osoba.

Epidemija malih boginja na teritoriji Kosova i Metohije sa većinskim srpskim i nealbanskim stanovništvom prijavljena je 23. oktobra 2017. godine i do 9. februara 2018. godine na navedenoj teritoriji registrovano je 315 obolelih osoba, navodi „Batut“.

Tajna avio-kompanija ima samo 2 aviona. Nema logo, niti sajt – VIDEO

Epidemija malih boginja u Srbiji verovatno će trajati do marta, iako je to teško predvideti jer tok epidemije i kretanje morbila zavisi od obuhvata vakcinacije.

(Skandalozno.rs/Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Broj obolelih od malih boginja u Srbiji prešao DVE HILJADE, a evo do kada će TRAJATI EPIDEMIJA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.