Bujanovac: Jonuz Musliu ušao u verbalni okršaj sa premijerom Vučićem

Advertisement

Intervju

Premijer Aleksandar Vučić upao je danas u verbalni okršaj sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Jonuzom Musliuom, koji mu je, pred početak obraćanja premijera studentima odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu dobacio nekoliko rečenica „iz publike“.

– Kažži Jonuze… To što, poštovani Jonuze, vičeš, ne znači da si u pravu. Decibeli i tonalitet tvog glasa obrnuto su proporcionalni argumentima koje koristiš – uzvratio je Vučić sa govornice na ono što je Musliu dobacio predsedniku vlade, držežeći neke papire u rukama.

Izvešštač Tanjuga nije mogao da čuje ššta je Musliu tačno govorio, ali su tema bili udžbenici na albanskom jeziku.

[adsenseyu1]

– Jesi li sada završio? – zapitao ga je potom premijer, ali je, poššto je Musliu nastavio da govori, pomirljivo rekao: „Ajde, nastavi, pa ću ja posle“.

U jednom momentu, Vučić je rekao da se „udžbenici ne mere u kilogramima i kamionima, već u kvalitetu“.

Januz Musliu sa transparentima

– Dobro Jonuze, sve sam te razumeo. Mogu li sada da te zamolim da sedneš? – rekao je predsednik vlade i zaključio: „Ne mogu knjige da se hapse, Jonuze“, a potom se obratio studentima.

Vučić je kasnije u izjavi novinarima objasnio da Musliu nije pitao za udžbenike na albanskom jeziku, već za udžbenike u kojima se govori o tome da je Adem Jašari nacionalni heroj i koji imaju oznaku „Republike Kosovo“, ali da to tako nije hteo da kaže.

– Ako vi smatrate da je super da deca i građani Srbije na takav način to uče, onda mi to kažite. Ja ne mislim – rekao je Vučić.

On je rekao da će nadležne inspekcije i državni organi doneti odluku po tom pitanju, a da je Ministarstvo prosvete dobrim delom već pogledalo te udžbenike i da je potpuno jasno o čemu se tu radi.

(tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Bujanovac: Jonuz Musliu ušao u verbalni okršaj sa premijerom Vučićem"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.