Dačić: Svaku zemlju koja bude poslala svoju vojsku na proslavu „Oluje“ smatraćemo antisrpskom!

Advertisement

Intervju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će Srbija s pažnjom pratiti koje će zemlje poslati vojsku na paradu 5. avgusta u organizaciji Hrvatske, a povodom godišnjice “Oluje” i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom.

On je, gostujući u emisiji “Novi dan” televizije N1, rekao da su Srbiji zamerali što smo poslali vojsku na vojnu paradu u Moskvu, a da su sada, na paradu koju Hrvatska organizuje idućeg meseca povodom “Oluje” u kojoj je ubijeno više hiljada i proterano više stotina hiljada Srba, pozvane i vojske nekih drugih zemalja.

– Učešće njihovih vojski na paradi će imati veoma jasnu negativnu poruku prema Srbiji. Mi ćemo onda to smatrati antisrpskim stavom – naglasio je šef srpske diplomatije.

Upitan da li nas je dvostruka diplomatija održavanja dobrih odnosa sa Rusijom i težnje ka članstvu u EU dovela u situaciju u kojoj Britanija piše rezoluciju o Srebrenici ne pozivajući nas da učestvujemo u tome, dok ne znamo da li će Rusija uložiti veto na taj dokument, Dačić je rekao da nas nije politika u to dovela, već pozicija u kojoj se vekovima nalazimo – na raskršću Istoka i Zapada.

– Mi kao mala zemlja nemamo privilegiju da diktiramo međunarodne odnose, već moramo da nadjemo najbolji nacin da zaštitimo naše nacionalne i državne interese.

Želimo u EU jer je to u nasem nacionalnom i državnom interesu, ali sa druge strane, u političkom smislu, strateški, partnerski, ekonomski, zašto bismo se odricali partnerstva sa Rusijom – istakao je on.

(telegraf.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

2 komentara na "Dačić: Svaku zemlju koja bude poslala svoju vojsku na proslavu „Oluje“ smatraćemo antisrpskom!"

  1. Ko će tebe Dačiću pitati , ko i do sada,,,dali će poslati vojsku ili ne,,, hrvati slave oluju uz pomoć, Vatikana,, Nemačke, Amerike i pojedinih srpskih izdajnika,,,

  2. Dacicu, ti si jedna licemjerna Ulizica srpska, jer vrlo rado ides Obami na molitveni
    dorucak, a Ameri su pomogli Hrvastinu Olujom. Dakle, imas razloga posjetiti svoju
    katolicku Bracu bez pogovora! I ti i Vucic se ulizujete Amerima, cak ste im iz ljuba
    vi i CIA-Centralu na DEdinju sagradili, a sada se folirate Olujom!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.