Dramatični novi snimci napada ruske i francuske avijacije na položaje Islamske države! – VIDEO

Ilustracija

U francuskim i ruskim vazdušnim udarima u Siriji za tri dana ubijeno je najmanje 33 terorista iz Islamske države, a ranjeno na desetine džihadista.

Napadi su fokusirani na skladišta oružja, kasarne i kontrolne punktove u glavnom uporištu Islamske države u gradu Raka.

Kako navodi „Dejli mejl“, pojavili su se dramatični novi snimci napada francuske avijacije na kojima se vidi kako se rakete zabijaju u zgrade tokom 72-časovne kampanje bombardovanja.

Francuska je pojačala udare na Raku nakon prošlonedeljnog pokolja u Parizu u kojem su teroristi ubili 129 ljudi. Vojna avijacija Francuske izvela je na desetine napada u nedelju, ponedeljak i utorak.

Rusija je takođe napala Raku u utorak uz pomoć bombardera dugog dometa i rakete ispaljenih sa mora, nakon što je Moskva potvrdila da je napad bombom uzrok obaranja ruskog aviona iznad Egipta prošlog meseca, pri čemu je poginulo 224 ljudi.

Pojavili su se izveštaji da pripadnici Islamske države učvršćuju odbrambene položaje u slučaju napada na njihovu „prestonicu“. Sirijci koji su uspeli da napuste Raku tvrde da se džihadisti kriju u kvartovima u kojima se nalaze civili i brane bilo kome da pobegne iz grada.

Procenjuje se da u tom gradu na severu Sirije u strahu živi 350.000 ljudi na koje francuski i ruski avioni sipaju bombe svakog dana. Stanovnici se plaše da će se naći i u potpuno bezizlaznoj situaciji u slučaju očekivane kurdskih i arapskih Sirijaca koji deluju u trupama povezanim sa SAD.

Aktivisti koji su ostali u Raki javili su izbeglima koji se nalaze u Turskoj da islamisti od kraja oktobra pojačavaju odbranu grada.

https://www.youtube.com/watch?v=x8yCpbpgwAc

(blic)

Budite prvi sa komentarom na članku "Dramatični novi snimci napada ruske i francuske avijacije na položaje Islamske države! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.