Dramatični novi snimci napada ruske i francuske avijacije na položaje Islamske države! – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

U francuskim i ruskim vazdušnim udarima u Siriji za tri dana ubijeno je najmanje 33 terorista iz Islamske države, a ranjeno na desetine džihadista.

Napadi su fokusirani na skladišta oružja, kasarne i kontrolne punktove u glavnom uporištu Islamske države u gradu Raka.

Kako navodi „Dejli mejl“, pojavili su se dramatični novi snimci napada francuske avijacije na kojima se vidi kako se rakete zabijaju u zgrade tokom 72-časovne kampanje bombardovanja.

Francuska je pojačala udare na Raku nakon prošlonedeljnog pokolja u Parizu u kojem su teroristi ubili 129 ljudi. Vojna avijacija Francuske izvela je na desetine napada u nedelju, ponedeljak i utorak.

Rusija je takođe napala Raku u utorak uz pomoć bombardera dugog dometa i rakete ispaljenih sa mora, nakon što je Moskva potvrdila da je napad bombom uzrok obaranja ruskog aviona iznad Egipta prošlog meseca, pri čemu je poginulo 224 ljudi.

[adsenseyu1]

Pojavili su se izveštaji da pripadnici Islamske države učvršćuju odbrambene položaje u slučaju napada na njihovu „prestonicu“. Sirijci koji su uspeli da napuste Raku tvrde da se džihadisti kriju u kvartovima u kojima se nalaze civili i brane bilo kome da pobegne iz grada.

Procenjuje se da u tom gradu na severu Sirije u strahu živi 350.000 ljudi na koje francuski i ruski avioni sipaju bombe svakog dana. Stanovnici se plaše da će se naći i u potpuno bezizlaznoj situaciji u slučaju očekivane kurdskih i arapskih Sirijaca koji deluju u trupama povezanim sa SAD.

Aktivisti koji su ostali u Raki javili su izbeglima koji se nalaze u Turskoj da islamisti od kraja oktobra pojačavaju odbranu grada.

https://www.youtube.com/watch?v=x8yCpbpgwAc

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Dramatični novi snimci napada ruske i francuske avijacije na položaje Islamske države! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.