EVROPA pod uzbunom: Veliki broj zemalja u visokom stepenu PRIPRAVNOSTI!

Advertisement

Napad u Belgiji

foto: Tviterconflict News

Danska i Švedska su proglasile umeren nivo pripravnosti dok je nizak objavljen u Finskoj, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Finskoj.

Evropa je na oprezu posle jučerašnjih terorističkih napada u Briselu u kojima je poginula 31 osoba, a 250 ih je ranjeno.

Otkazano je na stotine letova, a obustavljene su sve železničke veze s Briselom. Glavni grad Belgije je pod opsadom, i proglašen je najviši stepen uzbune u zemlji. Vanredno stanje je proglašeno u Parizu dok je ostatak Francuske u visokom stepenu pripravnosti.

Visok novi pripravnosti na snazi je i u Hrvatskoj, kao i u Italiji, Španiji, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Danska i Švedska su proglasile umeren nivo pripravnosti dok je nizak objavljen u Finskoj, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Finskoj.

Nacionalne sigurnosne snage u Briselu proveravaju i lična vozila, javila je novinska agencija Belga, a vlada u Parizu je objavila da će na granice, u vazdušne i pomorske luke, i železničke stanice rasporediti dodatnih 1.600 ljudi, što je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Bernard Sazenef.

Belgija je objavila da će uložiti dodatnih 400 miliona evra kako bi unapredila svoje sigurnosne kapacitete pošto je utvrđeno da je ta zemlja od 11 miliona stanovnika poslužila kao baza za napade u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Atentati u utorak su pokazali su koliko puno toga još treba učiniti na tom planu.

(index.hr)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "EVROPA pod uzbunom: Veliki broj zemalja u visokom stepenu PRIPRAVNOSTI!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.