Francuska će POTPUNO obustaviti prodaju automobila na BENZIN i DIZEL goriva

Advertisement

Prevara

foto-ilustracija: pixabay.com

Francuska će do 2040. godine potpuno obustaviti prodaju automobila na benzin i dizel goriva, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Novi francuski ministar za zaštitu životne sredinu Nikolas Hulot objavio je svoj plan za očuvanje klime na konferenciji za novinare i rekao: „Najavljujemo kraj prodaje benzin i dizel motora do 2040. godine!

[adsenseyu5]

Hulot nije precizirao da li taj kraj podrazumeva i potpunu zabranu prodaje benzin i dizel motora, i kako bi se uopšte ta zabrana mogla sprovesti. Takođe, on nije precizirao ni da li će ova zabrana uključivati hibridne automobile.

Ono što je novi ministar posebno naglasio jeste da će meta biti lokalni proizvođači automobila i da će se njima nametnuti „teško opterećenje”.

NAJČEŠĆE ZABLUDE o uštedi goriva

Ova vest dolazi u trenutku kada se veliki broj proizvođača već okreće proizvodnji hibridnih i električnih automobila, kako bi odgovorili na sve veće zahteve regulatora i tražnje.

[adsenseyu1]

Podsetimo, švedska automobilska kompanija Volvo je najavila da će svi njeni novi automobili od 2019. godine imati električni motor. To znači da će prestati sa proizvodnjom automobila kojima pogon isključivo daju motori s unutrašnjim sagorevanjem.

Globalna prodaja električnih automobila je prošle godine bila manja od jedan odsto tržišta.

Ali prema IDTechEKS-u, istraživaču tržišta, prodaja čistih električnih automobila će se povećati sa 672.000, u ovoj godini, na skoro 7 miliona u 2027.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Francuska će POTPUNO obustaviti prodaju automobila na BENZIN i DIZEL goriva"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.