Haos u Hamburgu: 100.000 demonstranata protiv lidera sveta – VIDEO

Advertisement

Protest

foto: AP

Policijske snage u Hamburgu suočile su se sa nasilnim protestima zbog sastanka svetskih lidera na samitu G20.

U gradu su se desile brutalne scene nasilja dok su policijske snage vodenim topovima i biber sprejom rasterivale demonstrante kako bi uklonili neovlašćeni protestni kamp, koji su demonstranti podigli.

Mediji javljaju da je najmanje pet osoba povređeno, a na ulicama se nalazi oko 100.000 demonstranata.

[adsenseyu5]

Protest ima simboličan naziv „Dobrodošli u pakao„, a trenutno se na ulicama nalazi preko 20.000 policajaca koji obezbeđuju skup.

Grad je bukvalno pod opsadom a policija je izvela oklopna i vozila za razbijanje demonstracija, helikoptere i stavila na sebe opremu za nerede.

[adsenseyu1]

Napravljen je i centar za zatvaranje ljudi u koji može da stane njih 400, a sudije za određivanje pritvora su sve vreme na raspolaganju.

Pre i tokom sastanka zakazano je oko 30 demonstrativnih skupova koji su organizovali antiglobalisti, ekolozi, sindikati, studenti i crkvene grupe.

Pukao mu film: Donald TRAMP na svom nalogu okačio neverovatan snimak – VIDEO

Organizator protesta „Dobrodošli u pakao“ Andreas Blečšmit rekao je da je moto svega „borbena poruka … ali i da simbolizuje da su politike G20 širom sveta odgovorne za paklene uslove kao što su glad, rat i klimatska katastrofa“.

On je za AFP rekao da će aktivisti pokušati da blokiraju pristup samitu i, kao i obično, „pružiti militantni otpor“ policiji.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/telegraph.co.uk)

[adsenseyu2]

2 komentara na "Haos u Hamburgu: 100.000 demonstranata protiv lidera sveta – VIDEO"

  1. Милан Топлица | 6. jula 2017. u 22:23 | Odgovori

    Протести оваквог типа су глупост, ништа се не постиеже. Оружије у руке и убије багру, дали је то полиција, политичар, педер није битно убије стоку, и онако нема разлика између горе поменутих.

  2. Bravo ljudi,samo tresi lupaj udaraj, svim srcem sam uz vas, a nadam se da ćemo se jednom i sresti te zajedno isukati mačeve i povesti ljutu borbu sa drevnom zmijom! Rokaj dobra braćo moja, udaraj silno da se zemlja trese!!!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.