Karl Bilt: Vladimir Putin se ponaša kao Slobodan Milošević!

Advertisement

Intervju

Bivši premijer i ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt uporedio je ruskog predsednika Vladimira Putina s bivšim predsednikom SRJ Slobodanom Miloševićem.

Bilt je uporedio odnos predsednika Rusije Vladimira Putina prema postavljanju mirovnih snaga u Ukrajini sa odnosom bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića prema postavljanju mirovnjaka u istočnu Slavoniju, što on vidi kao model za rešavanje krize u Ukrajini.

Bilt je u svom autorksom tekstu, naveo da bi rešenje za Ukrajinu bilo da se u Donbasu rasporedi mirovna misija koja bi se starala da se obezbedi povratak raseljenih, koji su otišli zbog nasilja i da se olakša reintegracija tog regiona u Ukrajinu, što bi obezbedilo punu primenu sporazuma iz Minska.

„I prilično slično ruskom predsedniku Vladimiru Putinu danas, kada je reč o ukrajinskom pitanju, tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević je tvrdio da se pitanje može rešiti samo putem direktnih pregovora između srpskih separatista i hrvatske Vlade u Zagrebu“, navodi se u Biltovom tekstu.

Bilt je naveo i da separatističke snage u Ukrajini zavise od finansija Rusije, kao što su Srbi u Hrvatskoj zavisili od Vlade Slobodana Miloševića.

Bilt je naveo i da Putin čeka pad Vlade Petra Porošenka u Ukrajini i podelu Zapada po ukrajinskom pitanju i da će tada „možda Putin biti spreman da preduzme inicijativu protiv Ukrajine, da bi obezbedio ishod koji dugo priželjkuje“.

Bilt je dodao da ako „ukrajinska vlada i Zapad ostanu ujedinjeni“, separatisti iz Donbasa mogu da postanu pretnja i po samu Rusiju.

(beta, danas)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

4 komentara na "Karl Bilt: Vladimir Putin se ponaša kao Slobodan Milošević!"

  1. Sloba je imao na hiljade i hiljade izdajnika koji su se obogatili,Putin ima veliki broj protivnika koji su u zatvoru ili im je egzistencija dovedena na ivicu propasti i čekaju svakog dana kad će biti ćorkirani.Sa ovim se u potpunosti slaže Ruski narod a mi smo prihvatili divlju privatizaciju kao jedino rešenje spasa,zato smo tako i prošli.

  2. Zoran Nena Stamenkovic | 22. jula 2015. u 21:26 | Odgovori

    Zapad i dalje teži,da pljačka.Prvo zavadi narod na nekoj teritoriji,onda ih kao miri a u pozadini je samo jagma za energetskim sirovinama.Koje dobro su doneli u Avganistanu,Iraku,Libiji….i ko zna gde još.Veći deo EUROPE sve što imaju stekli su: pljačkajući,ubijajući,otimačinom i drugim njima CIVILIZACIJSKIM metodama.Amerika Evropa su SODOMA I GOMORA za ostali miroljubiviji svet. U toj jagmi,toliko su posrnuli da za sobom povlače i neke države koje nerado moraju da im se povinuju,zarad sitnih beneficija.Isturili su K.Bilta,kao neutralnog,iz bogate zemlje,navodno on je merodavan da ocenjuje,stanje na terenu.Na novac nije imun ni dotični.Ko zna koliko je plaćen za SLAVENO-MRŽNJU.

  3. Putin je velika kuca !

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.