KIŠA I POPLAVE: U Srbiji rizično do 11. marta, izjavio Predrag Marić!

Advertisement

Ilustracija

Kiša, zbog koje je i došlo do novog poplavnog talasa u Srbiji, predahnuće samo do četvrtka kada se ponovo očekuje iz pravca Bugarske i Grčke, i koja će padati i u petak.

Prema prognozama meteorologa za ta dva dana pašće od 10 do 30 mililitara kiše, a u centralnim i zapadnim predelima i do vrlo obilnih 40.

U subotu se očekuje prestanak padavina i razvedravanje, a od nedelje opet promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kišom, a na planinama sa snegom.

Zbog najavljenih padavina u četvrtak i petak, nadležni u Srbiji su na dodatnom oprezu. Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić kaže da nema opuštanja do petka 11. marta.

RUSIJA ponudila pomoć SRBIJI u sanaciji posledica POPLAVA!

– Nikakvog opuštanja ne sme biti do 11. marta, kad se očekuje da prođe još jedan kišni period – upozorio je Marić.

Osim kiše, nadležne brine i otapanje snega koje može da napravi probleme rekama koje su u podnožju, a samim tim i u pojedinim opštinama.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hidrološko upozorenje u kom se navodi da će na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji danas i sutra prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca i granicu vanredne odbrane od poplava.

Na Drini i Limu, kao i na banatskim vodotocima vodostaji će do sutra biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

(telegraf.rs, foto ilustracija: pixabay)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "KIŠA I POPLAVE: U Srbiji rizično do 11. marta, izjavio Predrag Marić!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.