Koridori Srbije i „Planum“ oštro demantuju: TUNELI su VIŠI, a NE NIŽI! – VIDEO

Advertisement

Demanti

foto: B92 screenshot

Koridori Srbije i građevinska kompanija Planum oštro demantuju pisanje medija da su dva tunela na Koridoru 11 greškom niža za 30 centimetara.

Najteži i najskuplji delovi u gradnji putnih koridora kroz Srbiju su tuneli. Izgradnja tunela Brđani i Šarani na Koridoru 11 je pri kraju.

U medijima se pojavila informacija da su niži nego što je potrebno i da će morati da budu srušeni. Nema ni govora o tome, tvrde u Koridorima Srbije i firmi Planum.

[adsenseyu5]

Tunel Brđani danas. Radovi se privode kraju i kako kažu zaposleni, nema ni pomisli o rušenju.

Građevinska firma Planum je podizvođač radova i u centrali u Beogradu tvrde da je sve urađeno po projektu. Ako se i pogreši, postoji kontrola.

“Grešku napraviti 30 cm je nemoguće kod današnje tehnike, nemoguće je napraviti grešku ni 30 mm, kamoli 30 cm”, kaže direckor Planuma Ratomir Todorović.

Za ovaj posao Planum bi trebalo da dobije više od 60 miliona evra i poručuju da je cilj da se diskredituju domaće firme, ali i resorna ministarka.

Šef projekta Beograd – Južni Jadran, osim što pokazuje fotografije na kojima se vidi da dva šlepera mogu da se u tunelima mimoiđu, crtajući tvrdi da su tuneli čak viši za 30 centimetara, ne niži.

[adsenseyu1]

“Širok je 7 i po metara za dva kamiona, visok 4,75 metara, viši od propisa.”

Snimak na kojem se prikazani šleperi koji nesmetano prolaze novim tunelima na deonici Ljig-Preljina, objavili su i Koriodori Srbije:

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

2 komentara na "Koridori Srbije i „Planum“ oštro demantuju: TUNELI su VIŠI, a NE NIŽI! – VIDEO"

  1. Da sleperi bez Kontejnera na sebi .Dajte snimke sa kontejnerima pa da vidimo situaciju

  2. svakoj fukari moras nacrtati i pitanje je hoce li shvatiti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.