„KRAJ JEDNE DOMINACIJE“: Udarajući na Rusiju, Tramp PROBUDIO uspavanog džina

Advertisement

Donald

Foto: Tanjug/AP

„Kontroverzne sankcije rezultat su histerije u Vašingtonu, i to ne samo protiv Rusije, već i protiv Irana i Severne Koreje. Svet se menja a SAD nastavljaju sa globalnom hegemonijom finansijskog kapitalizma“, ocenjuje kineski list „Global tajms“, nezvanično glasilo vladajuće Komunističke partije.

vođenjem dodatnih sankcija Rusiji, Amerika je isprovocirala i odgovor njenog najvećeg ekonomskog saveznika, Kine. Državni list „Global tajms“ objavio je tekst povodom najnovijih dešavanja na globalnoj političkoj sceni, koje je ocenio kao loše po međunarodne odnose. Kako list navodi, svet se kreće ka multipolarnom i policentričnom svetu, a Vašington želi da odbrani svoju poziciju na vrhu kroz ekonomiju i kroz snagu NATO-a.

– Rusija je pod Vladimirom Putinom krenula u preporod, ali se to nije svidelo zapadnim imperijalistima, koji hoće da izoluju novu Rusiju. Oni žele rusku kapitulaciju – piše kineski list.

[adsenseyu5]

Kako navodi, nove sankcije su anti-ruske što više nije tajna u svetu, a kampanja se vodi na dnevnom nivou. Američke političare opisuje kao likove iz crtanih filmova, dok mejnstrim mediji sa zadovoljstvom šire histeriju na naslovnim stranama i udarnim terminima.

Ističe se i da su sankcije protiv Rusije daleko više pogodile Evropsku uniju, koja gubi milijarde dolara, nego Ameriku, koja nema mnogo trgovinskih sporazuma sa Rusijom, pa tak prolazi gotovo nepovređena. Šteta za EU je ogromna jer je Rusija odabrala očigledan potez – povezala se sa Brazilom i Turskom sa kojom obavlja trgovinu u poljoprivrednim proizvodima i tako potpuno isekla Evropu iz trgovinskog lanca.

– Ove mere jasno su targetovale vodeće industrijske sektore EU, kao što su gasne i naftne industrije. Političari u SAD su opsednuti ekonomskim sankcijama i vojnim snagama kao grubijani u školskom dvorištu. Era vođstva Amerike je završena zbog raspada diplomatskih sposobnosti Vašingtona – piše „Global tajms“, i navodi da administracija Donalda Trampa još može da popravi situaciju, ali da to nije sigurno.

KOLAPS: Ukoliko padne EVRO, Nemačka će izgubiti oko 2.000 milijardi evra

Kao najjednostavnije rešenja, kineski list navodi da EU treba da ignoriše američke sankcije i nastavi saradnju sa Rusijom, kao i da odbaci stare sankcije.

– Bela kuća mora da se obračuna sa Kongresom, a predsednik mora da ispuni sovje predizborno obećanje i poboljša odnose sa Rusijom i odbaci destabilišuće mere – piše kineski list.

(Skandalozno.rs/Blic.rs/Izvor:D.K.,Globaltimes)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "„KRAJ JEDNE DOMINACIJE“: Udarajući na Rusiju, Tramp PROBUDIO uspavanog džina"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.