KRVAVA OSVETA: Ruska avijacija razara oblast u kojoj su Turci oborili Suhoja! – VIDEO

Incident

Ruski ratni avioni izveli su snažne vazdušne udare u provinciji Latakija na severu Sirije, dan nakon što je Turska oborila jedan avion Rusije na tom području, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ruski avioni od prošle noći snažno bombarduju oblasti Džabal Akrad i Džabal Turkman na severu provincije, izjavio je direktor Opservatorije, grupe za monitoring sa sedištem u Londonu, Rami Abdel Rahman.

[adsenseyu1]

Rahman je rekao da su ruski avioni izveli najmanje 12 vazdušnih udara, ali da nema podataka o žrtvama, preneo je AFP.

Turci objavili audio-snimak upozorenja – VIDEO

Jedan aktivista na terenu potvrdio je da je gađana oblast Džabal Nuba, gde su ekstremisti u utorak uništili jedan ruski helikopterkoji je, pod neprijateljskom vatrom, bio primoran da prinudno sleti. Od posade helikoptera, poginuo je jedan član, dok su ostali spaseni.

Turska je u utorak oborila ruski avion Su-24 iznad sirijske provincije, a ekstremisti su ubili jednog od pilota koji se katapultirao iz aviona.

Drugog pilota su spasile ruske i sirijske specijalne snage. Od 30. septembra ruske vazduhoplovne snage izvode udare na mete terorista u Siriji, naveo je TAS S.

(tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "KRVAVA OSVETA: Ruska avijacija razara oblast u kojoj su Turci oborili Suhoja! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.