KUVANJE: U Srbiju stiže novi TROPSKI talas, još duži od prethodnog

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Današnje toplo i sunčano vreme samo je uvod u ono što nas čeka krajem ove nedelje.

Posle kratkog zahlađenja i osveženja, Srbiju od vikenda čeka novi toplotni talas, a prema rečima meteorologa, ima indicija da će on trajati duže u odnosu na prethodne, odnosno desetak dana. Drugim rečima, osveženje možemo očekivati tek krajem sledeće nedelje, a može se desiti da do njega i ne dođe.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), naime, izdao je upozorenje u kom se navode da Srbiju do ponedeljka očekuju temperature i do 37 stepeni.

–  U sredu i četvrtak u većini mesta maksimalna temperatura od 32 do 35 a zatim do ponedeljka od 35 do 37 stepeni  – navodi se u upozorenju RHMZ.

Ivan Ristić iz kompanije Veder tu ambrela kaže za telegraf.rs da nas vrućine zapravo očekuju u narednih desetak dana, ali da one prave paklene počinju od subote.

[adsenseyu1]

– Od danas će u Srbiji biti sve toplije a za vikend će temperatura biti i preko 35 stepeni. Prave vrućine, dakle, kreću od subote. Ima naznaka da će opet za osam, devet dana biti hladnije ali može da se desi da do zahlađenja ne dođe već da se nastavi toplotni talas. Ako do zahlađenja i dođe to će biti u drugoj polovini sledeće nedelje a posle toga će opet vruće – kaže Ristić za telegraf.rs.

printskrin: weather2umbrella.com

U Beogradu će sutra biti maksimalna temperatura 29, u sredu 31, u četvrtak 33 a u petak veoma vruće sa maksimalnih 35 stepeni. U subotu su mogući pljuskovi i grmljavina ali će se živa u termometru peti do 35, koliko će biti i u nedelju.

printskrin: weather2umbrella.com

Postepeno će se povećavati iz dana u dan i temperatura u Novom Sadu a predstojećeg vikenda, u subotu i nedelju maksimalna dnevna u tom gradu biće i do 36 stepeni.

[adsenseyu5]

U subotu će biti i malo oblačno.

printskrin: weather2umbrella.com

Sunčano i vrlo toplo vreme biće i u Smederevu, s tim da živa u termometru u ovom gradu neće do kraja ove nedelje prelaziti 35 podeok.

printskrin: weather2umbrella.com

I u Nišu će najtopliji biti vikend. U subotu će biti maksimalna dnevna 35 a u nedelju 36.

printskrin: weather2umbrella.com

Pakao sledi i Loznici. I u njoj će se temperatura postepeno povećavati tako da će u petak biti 35, u već u subotu 36 stepeni. U nedelju će biti za stepen svežije, ali takođe, vrlo toplo.

printskrin: weather2umbrella.com

Veoma toplo vreme, po sadašnjim meteorološkim kartama, očekuje nas sve do kraja meseca. Ponegde je moguća kratkotrajna kiša i pljuskovi, ali će ona biti kratkog daha.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "KUVANJE: U Srbiju stiže novi TROPSKI talas, još duži od prethodnog"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.