Libanska TV stanica tvrdi: Rusija opkoljava Tursku sa 7.000 pripadnika vojske Ruske Federacije! – VIDEO

Ilustracija

Rusija opkoljava Tursku sa sedam hiljada pripadnika vojske Ruske Federacije, objavila je libanska tv stanica Al Mayadeen.

U okviru sporazuma o vojnoj saradnji Jermenije i Rusije, kontigent od 7 hiljada pripadnika vojske Ruske Federacije će biti razmešten na jermenskoj granici sa Turskom, navodi ovaj list i dodaje da će taj kontigent biti zadužen za jačanje komunikacije i saradnje sa vojnom bazom u provinciji Latakija, u Siriji.

Ruski predsednik, Vladimir Putin, već je potpisao ukaz kojim se razmešta vojska sa podrškom teške artiljerije, tvrdi Al Mayadeen.

Tv stanica Al Mayadeen podseća da je u ruskoj bazi u Siriji već razmešten raketni sistem S-400, te da je to potez na koji se odlučila Rusija posle incidenta obaranja ruskog aviona od strane turske avijacije.

Sledi novi pritisak na turske vlasti od strane Moskve, navodi se od strane libanske tv stanice i zaključuje da će Rusija uskoro imati razmeštenu vojsku i na istočnim i na južnim granicama Turske.

Inače, stanica Al Mayadeen se smatra veoma bliskom tv mrežama Al Džazira i Al Arabija.

Pogledajte ruske avione u bazi Hmejmim:

(pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "Libanska TV stanica tvrdi: Rusija opkoljava Tursku sa 7.000 pripadnika vojske Ruske Federacije! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.