Mađarski zid na granici sa Srbijom gradi 900 robijaša i vojnika: EVO KAKO IZGLEDA!

Advertisement

Izgradnja

Žičani zid visok četiri metra duž 175 kilometara granice Srbije i Mađarske biće završena do 30. novembra, jer će na postavljanju ograde raditi 900 ljudi, izjavio je danas mađarski ministar odbrane Čaba Hende.

Hende je naveo da će izgradnja verovatno početi na 10 ili 12 različitih lokacija, prenosi agencija MTI.

  [adsenseyu1]

„Mađarske odbrambene snage su spremne da obave zadatak“, izjavio je Hende u predgrađu grada Moraholam, gde su počeli prvi radovi na postavljanju ograde.

Ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter izjavio je da na sastavljanju osnovnih delova ograde rade zatvorenici u mađarskim zatvorima, a da će, ako bude bilo potrebno, učestvovati i zaposleni u javnom sektoru.

[adsenseyu1]

Prema rečima Pintera, ograda je privremeno rešenje, ali jedino koje je Mađarska mogla odmah da sprovede da bi zaustavila povećan priliv migranata i izbeglica.

Pinter je naglasio da se Mađarska pridržava medjunarodnih propisa o azilu i da će primiti istinske izbeglice, ali je precizirao da samo osam odsto migranata u toj zemlji može dobiti izbeglički status.

Ove godine je u zemlju navodno nelegalno ušlo oko 81.000 stranaca. Više od 80 odsto migranata koji su prethodnih meseci podneli zahtev za azil u Mađarskoj došlo je iz Sirije, Iraka i Avganistana.

Većina njih posle nekoliko dana nastavi put ka drugim zemljama EU.

(beta)

1 komentar na "Mađarski zid na granici sa Srbijom gradi 900 robijaša i vojnika: EVO KAKO IZGLEDA!"

  1. dobar primer kako se rukovodi drzavom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.