MENJA SE tenisko pravilo: Uticaće na NOVAKA, a pogotovo na NADALA!

Advertisement

Ilustracija

foto: AP/Tanjug

Poslednji Gren slem sezone, US open biće prvi zvanični turnir na kojem će biti testiran sistem merenja vremena između poena pod nazivom „Shot clock“.

On počinje od druge nedelje turnira, doduše, za početak, samo na juniorskom turniru.

Prema teniskim pravilima određeno je da teniseri između poena imaju 25 sekundi, pet više od teniserki, ali se često dešava da sudije gledaju kroz prste kada je primena ovog pravila u pitanju i da se neretko dozvoljava teniserima da pre nekih važnih poena naprave pauzu dužu od dozvoljene.

[adsenseyu5]

– Dok neki misle da je neočekivano, mi vidimo ovaj potez kao korak ka razvitku sporta. USTA uvek gleda kako da promoviše sport.

Ovo je sjajan način da se analiziraju podaci i krene dalje – rekao je Kris Vidmajer, izvršni direktor komunikacija Teniske asocijacije SAD.

Ova promena mogla bi da utiče na neke tenisere, a među njima je i Novak Đoković, koji je u prošlosti imao situacije da je kod nekih bitnih poena, kojima je obično prethodila iscrpljujuća razmena, napravi pauzu koja bi bila duža od 25 sekundi.

[adsenseyu1]

Šta tek reći o Nadalu, čiji ”rituali” pred servis umeju da se oduže i na višeo od 30 seknudi, a za koje su mu arbitri često tolerisali.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

3 komentara na "MENJA SE tenisko pravilo: Uticaće na NOVAKA, a pogotovo na NADALA!"

  1. Ђурић Милош -Трстеник | 7. septembra 2016. u 12:41 | Odgovori

    Класично глупирање.Сечеш ти човека пред меч поен у тај бреку.Мислим страшно.

  2. Sada se u tenisku terminologiju uvodi i pojam „španovanje nerava“ uz već ustaljeni „španovanje reketa“!

  3. Indjic Vojislav | 8. septembra 2016. u 11:53 | Odgovori

    Glupost nevidjena, racunati 25 sec posle obicnih kratkih poena i vrhunskih dugih poena koji cine draz i lepotu tenisa i kaznjavati tenisere zbog toga, nisu oni masine da automatski rade, siguran sam da igraci treba da se pobune zbog toga . . .

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.